Jön, jön, jön! Az első ünnepi, húsvéti mesefüzetem. | baniko műhelye

Jön, jön, jön! Az első ünnepi, húsvéti mesefüzetem.

Hú, nagyon izgatott vagyok! Ugyan még bő egy hónap van hátra húsvétig, de én már húsvéti lázban égek. Ami azért is furcsa, mert, ha kinézek az ablakon, akkor minden fehér és mínuszok röpködnek, holnapra pedig újabb havazást jósolnak. Ráadásul naptár szerint ma már tavasz van. Szóval hamarosan elkészül az első tematikus, húsvéti mesefüzetem, melynek főszereplői Tási, a kiskacsa, Bee, a bárány és Drazsé, a nyuszi lesz. A mesét most is Nezvál Eszter meseterapeutának köszönhetem, aki ismét egy szuper történetet írt nekünk barátságról, összetartásról és kitartásról, no meg problémamegoldó képességről. Nagyon izgatott vagyok azért is, mert a szülinapi kérdőívemre válaszolók 56,5%-a szívesen venne egy ilyen ünnepi mesét, és kíváncsi vagyok az ő véleményükre.

A mese tehát már megvan, a címe mi más lehetne, mint "A tojásfestő verseny!" Jelen pillanatban férjem rajzolja hozzá az illusztációkat, és  ha minden jól megy jövő héten mehet is nyomdába. :-) Mi már izgatottan várjuk a végeredményt!

Ugye nem kell ecsetelnem, hogy milyen fontos a meseolvasás kisgyerekkorban? Ilyenkor télen, amikor sokkal kevesebbet tudnak a friss levegőn játszani, nagyon nehéz lekötni a felesleges energiáikat - ezt saját gyerekeimen is tapasztalom. A mesélés pedig egy nagyon klassz közös időtöltés, be lehet lépni vele egy új világba, a képzelet világába, legyen napközbeni vagy esti mesélésről szó. Sokszor mi felnőttek is belefeledkezünk, belemerülünk a mesélésbe. Néha én is azt veszem észre, hogy még javában olvasom a mesét, miközben a gyerekek már rég bealudtak, így másnap olvashatunk újra bizonyos részeket, amit már nem hallottak.

A mese egy varázslat, ami elrepíti az olvasót, hallgatót is egy olyan világba, ahol épp lenni szeretne. Emellett számos fejlesztő hatása is van. Fejlődik általa a gyerekek fantáziája, szókincse, odafigyelésre tanít, illetve adott esetben segít a gyermeknek levezetni, oldani az aznapi feszültséget.

A mese pedig szorosan összefügg a játékkal. A meséről tovább beszélgethetünk, eljátszhatjuk fokozva ezzel a közösen eltöltött minőségi időt. Éppen ezért, a meséhez most is meg lehet majd vásárolni a főszereplőket plüssfigura és ujjbáb formájában is, ill. mivel a szülinapi kérdőívet sok 3 év alatti babás anyuka is kitöltötte, nekik egy újdonsággal is készülök.

Mára búcsúzom, de hogy mutassak is valamit, megmutatom Tásit a mesefüzetből. Aki egyébként arról is "híres", hogy egy játék keretében Ti olvasók neveztétek el, így kapta a Tási nevet. :-)

 

Ha további részletekre vagy kíváncsi a mesefüzettel kapcsolatban, tarts velem legközelebb is. Ha tetszett a bejegyzés, akkor ne habozz megosztani másokkal is.

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: