Készítsünk termésképeket! | baniko műhelye

Készítsünk termésképeket!

A hűvösebb idő beköszöntével ovi után a játszótérről egyre inkább beszorulunk a házba, a lakásba, egyre kevesebb időt töltünk a szabad levegőn. Sok szülőben felvetődik ilyenkor a kérdés:
Hogyan, mivel foglaljam le gyerekemet, hogy ne unatkozzon?
Most egy nagyon egyszerű ötletet mutatok be, amit sokan biztos láttatok már vagy akár ismertek is. Csak egy kis ragasztóra, házi éléskamrára és fantáziára van szükség. S hogy miről is beszélek: hát a termésképekről. Nézz körül a konyhában, az éléskamrádban, biztos vagyok benne, hogy találsz a polcon rizst, lencsét, esetleg szárazbabot, mákot, búzadarát, zöld fűszereket, köményt vagy éppen különféle formájú száraztésztákat. Ha ezeket összegyűjtötted, s elővettél egy darab rajzpapírt és ragasztót, esetleg egy ecsetet, máris indulhat a közös alkotás. 1. Először rajzolj meg egy formát vagy egy teljes képet, amit ki szeretnétek magokkal, termésekkel tölteni. 2. Majd ragasztózzátok be azt a felületet, ahová a magok kerülnek. 3. Végül szórjátok rá a magokat (ha nagyobb szeműek a magvak, akkor akár egyesével is el lehet bíbelődni velük), s nyomjátok jól rá a ragasztós felületre. 4. Ha natúran szeretnétek a kész képet használni, akkor szerintem érdemes hobbiboltban kapható ragasztólakkal (vagy akár eleve használhattok ilyet is a ragasztáshoz) ecset segítségével átkenni száradás után a magvak felületét. Ettől még jobban fixáljuk őket a papírra, ill. szép fényt is kölcsönöz a képnek. (Nem kell megijedni: maga a ragasztólakk fehér, de száradás után átlátszó lesz.) 5. Ha viszont színes képet szeretnénk, nyugodtan fessétek ki a képet. Ugye milyen egyszerű! Ráadásul nagyon jó kézügyesség (finommotorika) fejlesztő gyakorlat is. Íme néhány ötlet az induláshoz:   termeskep-pillanto termeskep-auto Akár be is festhetjük az elkészült képet. (Ezt egyébként teljes egészében a Bogi találta ki és rakosgatta a képre. Én csak a ragasztózásban segítettem. Elmondása szerint ez egy szitakötő.) teremeskep-szines-szitakoto Természetesen más technikát is használhatunk termésképünk elkészítéséhez - pl. leveleket vagy egyszerűen csak egy színes tenyérlenyomatot. Sajnos a Boginak már nem volt türelme befejezni ezt a pillangót, aminek a szárnya anya-lánya tenyérlenyomatából készült. Remélem ismét sikerült hasznos ötlettel szolgálnom, s Ti is kedvet kaptatok termésképek készítéséhez. Szívesen veszem, ha az elkészült alkotásokat velem is megosztjátok.

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: