Készüljünk együtt a húsvétra! Húsvéti ajándékötlet ovisoknak és kisiskolásoknak | baniko műhelye

Készüljünk együtt a húsvétra! Húsvéti ajándékötlet ovisoknak és kisiskolásoknak

Már csak pár hét és itt a következő nagy ünnepünk a húsvét, ami a legtöbb családban nemcsak vallási, hanem családi ünnep is. Ilyenkor összegyűlik a család apraja-nagyja. Húsvét vasárnap a tojásfestés időszaka, húsvét hétfőn pedig a locsolkodásé a főszerep. A gyerekek szintén nagy izgalommal várják ez az időszakot. Ideje hát ráhangolódni az ünnepre, elkezdeni a húsvéti készülődést. Nézzük sorban, miket is kell elvégeznünk még addig!

1. Nagytakarítás

A készülődés talán kevésbé szerethető része, így kezdd el időben! Amibe tudod, vondd be a gyermekedet is. Cseréld le vagy mosd ki a függyönyöket, ágytakarókat, díszpárnákat. Vigyél egy kis tavaszi színt a lakásba. A hideg telet követően jólesik majd egy vidám színes párna, egyéb kiegészítő a lakásban, amely melegséget, mosolyt varázsol a nappaliba és a családtagjaid arcára is. Ne feledkezz meg az ablakpucolást sem, ha már szép új tiszta függönyöket teszel fel a karnisra!

Vidám, színes nappali

Forrás

2. Tervezd meg a húsvéti menüt

Gondold át, hogy "vendégjárás" szempontjából kik jönnek hozzátok vagy Ti kikhez mentek. Ennek megfelelően tervezd meg a húsvéti menüt és írd meg a bevásárló listádat.  A húsvéti sonkát már most is megveheted, nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni. De jól nézd meg milyet veszel, mert elég sok minőségű sonkát lehet kapni a boltokban. Személy szerint a parasztsonkára szavazok. Az ünnepi asztal elmaradhatatlan része még a kalács, a tojás, az újhagyma és a retek is. A menü összeírásához és a készülődéshez itt találsz egy letölthető segédletet.

Klasszikus húsvéti reggeli

Forrás

3. Húsvéti bevásárlás

Ha megvan a listád, már könnyű dolgod lesz. Ám azért a nagybevásárlásnál is érdemes odafigyelni néhány dologra: ha teheted inkább kevesebb, de jó minőségű élelmiszert vegyél. Mindig megbízható helyen vásárolj, olyan helyről , ahol ismered a termék eredetét. Vásárláskor mindig nézd meg a termék jelölését, pl. tojásnál. A csokinyuszi vásárlásnál is olvasd el a terméken lévő címkét. Az igazi csokiból készült nyuszinak (csibének, tojásnak, báránynak)  megfelelő kakaó-szárazanyag tartalommal (kakaómasszát, kakaóport és kakaóvajat) kell rendelkeznie. Az étcsokoládénak legalább 35%, a tejcsokinak legalább 25% kakaó-szárazanyagot, a fehérnek pedig legalább 20% kakaóvajat kell tartalmaznia.

4. Húsvéti dekoráció

Ha a fentiekkel mind készen vagy, akkor jöhet a készülődés mókásabb része, a lakás kicsinosítása. A leggyakoribb dísz ilyenkor a barkaág, amire általában színes tojásokat aggatunk. A barka bolyhos virágainak különleges gyógyerőt tulajdonítottak a régiek. Ha a családi tűzhelybe dobták, megóvta a házat a bajoktól, lenyelve pedig gyógyszerként elmulasztotta a torokfájást. Amiért én még nagyon szeretem a húsvétot, az a finom illatfelhő, ami ilyenkor bejárja az egész lakást. Ugyanis ilyenkor jelennek meg a kedvenc virágaim: a tulipán, nárcisz és a jáccint. Isteni tavaszi hangulatot varázsolhatsz lakásodba ezekkel a virágokkal.

Forrás

Már csak egy kérdés maradt hátra: Mit hozzon a nyuszi?

Erre a leggyakoribb válasz az, hogy csokinyuszit. Az, hogy a nyuszi hozzon-e ajándékot vagy sem, már megosztja az anyukákat. Vannak, akik húsvétkor kisebb értékű ajándékkal meglepik gyermekeiket, mások meg úgy gondolják, hogy nem kell ilyenkor ajándékot adni, a húsvét a hagyományokról szól. Mi szoktunk ajándékot venni, amit a csokikkal együtt elrejtünk a nappali különböző pontján. Így a reggel egy jó kis játékkal indul. Néha "nyomokkal" is segítjük a keresést. Te mit gondolsz erről az ajándékozás kérdésről? Nálatok mi a szokás? Egy biztos élő nyuszit csak akkor ajándékozzunk, ha felelősséget is tudunk érte vállalni, és nem unjuk meg pár hónap múlva. Ha pedig nem tudjuk vállalni a felelősséget, akkor inkább vegyünk gyermekünknek plüssnyuszit. :-)

Örömmel és mosollyal teli húsvéti készülődést kívánok!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is.

 

 

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: