Kísérletek babatestekkel | baniko műhelye

Kísérletek babatestekkel

Ne gondolj semmi rosszra! Csupán annyi történt, hogy közeledik a hétvége, amikor is újra megyek textiljáték képzésre. Eddig csak állatokat, főleg macikat készítettünk, de 1-2 cicát is varrtam már. Múlt órán pedig elkezdtük a babatestekkel kísérletezni. Ez konkrétan azt jelenti, hogy többféle anyagból készítettünk el egy általunk tervezett babát (mi határoztuk meg a baba arányait az adott magasságon belül, ill. mi alakítottuk ki tetszés szerint a kezét, lábát), s közben azt figyeltük, hogyan viselkedik az anyag. Dolgoztunk lenvászonnal, rugalmas pamuttal és plüssel is.  Nekem egyébként a vékony lábú, kezű babák jönnek be, de pl. Évi csoporttársam a zömökebb testalkatot részesíti előnyben. A lenvászon babákat pedig kétféle tömőanyaggal - gyapjúval és PES tömőanyaggal formáztuk. Az előző kicsit tömörebb hatást, míg az utóbbi puhább, lazább hatást eredményezett. Ezen a képen látható is a különbség:

babak

a.) lenvászon baba gyapjúval tömve

b.) lenvászon baba PES tömőanyaggal tömve

c.) plüss baba

d.) rugalmas anyagból készült baba

Jövő órán tovább folytatjuk a kísérletezgetést. Ezúttal - azt hiszem - a baba arcát fogjuk alakítgatni. Egyébként férjem imádja ezeket a babákat. Az asztalom mellett az ablak alatt egy átlátszó dobozban várják a szombatot. Valahányszor az ablakhoz megy a férjem, játszik a babákkal egy picit, bunyózik velük. :-)) Ha Te is kíváncsi vagy a folytatásra, iratkozz fel hírlevelemre, hogy ne maradj le semmiről!

Addig örömmel és mosollyal teli játékot kívánok!

babatestek1

   

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: