Kreatív karácsonyi ajándékcsomagolás | baniko műhelye

Kreatív karácsonyi ajándékcsomagolás

Emlékszel még gyerekkorunk - szerintem giccses és borzasztó - csomagolópapírjaira?  Nekem most egy olyan jutott eszembe, ami teli volt sok színes gömb alakú karácsonyfadísszel, és mindezt valamilyen fényes, könnyen szakadó papírra nyomtatták. Persze ízlések és pofonok nem egyformák, illetve nyilván változik az ízlésünk is, így ami gyerekkorunkban tetszett, ma már egyáltalán nem biztos, hogy tetszik vagy fordítva. Ezekre emlékszel még?

Képek forrása: Retronom

Szerencsére ma már számos szebbnél szebb csomagolópapír létezik, így mindenki megtalálja a neki tetszőt, legyen az egy sima natúr csomagolópapír, amit saját ízlésünknek megfelelően tovább díszíthetünk vagy ha nincs elég kézügyességünk, akkor "feldobhatunk" egy másik színes csomagolópapírral is; vagy éppen valami színes, mintás.

Összeszedtem pár ízléses, stílusos, kreatív csomagolási ötletet. Használd bátran!

Saját rajzos, natúr DIY csomagolópapír

Elsőként egy baglyos szülinapi csomagolópapír ötletet mutatok, de engedd el fantáziádat és bátran helyettesítsd valami karácsonyi designnal. (Pl. fenyőfa, karácsonyfadísz, Mézi, hópehely stb.) Arra vigyázz, hogy ha gyerekeid már felismerik a rajzstílusodat, és még azt hiszik, hogy az  Angyalka vagy Jézuska hozza az ajándékot, akkor könnyen lebukhatsz. Ha nem tudsz "szépen" rajzolni, akkor kereshetsz sablont is hozzá.

Forrás: Csirknők blog

 

Mintakészítés stencillel

Készíts saját csomagolópapírt stencilezéssel. Nem kell hozzá más, mint egy sablon, pár karácsonyi színű akrilfesték (zöld, piros, bordó, fehér, arany, ezüst vagy bronz), no és csomagolópapír. Ezeket bármely kreatív hobbi vagy papírboltban beszerezheted.

Forrás: Pentartdekor blog

Mintakészítés nyomdázással

Ez nagyon hasonló a stencilezéshez. Itt is sablont használsz, csak kicsit másképp. Emlékszel még gyerekkorodból a krumplinyomdára? De akár az ehhez szükséges eszközöket szintén bármelyik kreatív hobbi boltban beszerezheted, ha nem Te magad szeretnéd elkészíteni a formát.

Forrás: Shakentogetherlife

Díszíts tortacsipkével!

Elegánst és egyszerű csomagolás, még kézügyességre sincs szükséged. Szintén bármilyen papírboltban, kreatív boltban beszerezhető a tortacsipke, ráadásul már nem csak fehér színben kapható. :-)

Forrás: Greenbazár

Forrás: anettscraps.blogspot.hu

Forrás: 7szindizajn

Csomagolás pékzsineggel és dekortapasszal (washi tape)

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend pár éve hazánkban is a pékzsineg és a dekortapasz. Számos módon díszítheted vele a csomagolópapírod, ajándékod. És még a díszítési technikákat is kombinálhatod. :-)

Forrás: Dekorella

Forrás: mamaskram.blogspot.hu

Végezetül pár vicces, de kreatív csomagolási mód

Ha pedig kíváncsi vagy, mi hogy szoktuk csomagolni az ajándékainkat, akkor kattints ide!

Örömmel és mosollyal teli csomagolást kívánok!

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: