Legótárolás | baniko műhelye

Legótárolás

Rengeteg legónk van. Biztos Ti is jártatok már úgy, hogy be sem tudtatok menni a szobába, mert úgy nézett ki a szoba, mintha valami robbanás történt volna. Az éjszakai meglepetésekről már nem is beszélek (gondolok arra, mikor a legváratlanabb pillanatban kerül a talpatok alá 1-1 apró, éles legó darabka). A legók tárolására sok mindent kipróbáltunk, de azt hiszem most találtuk csak meg a jó megoldást. Legelőször nagy Ikeás Trofast dobozokat használtunk, de nem lehetett bennük keresgélni. Ha keresgéltünk, akkor minimum a felét folyton át kellett pakolnunk egy másik dobozba. Most ezekben a dobozokban vonatok vannak. Tavaly az Auchanban vettem átlátszó, kb. 15 cm magas dobozokat. Több napos munkával szétválogattuk színek szerint, s felhalmoztuk a dobozokat a már meglévő Trofast szekrény tetejére. lego-tarolas-elottAz apróbb elemeknek pedig horgászdobozt vettünk, aminek a rekeszei állíthatók attól függően, hogy mennyi apró elem kerül bele. Ennek az lett az eredménye, hogy a dobozok szanaszét hevertek a földön, a tetejük külön, s megint nem lehetett a szoba egyik végéből a másikba eljutni. (Zárójelben jegyzem meg, hogy a gyerekszoba téglalap alapú, s az egyik hosszanti oldalon van az emeletes ágy. Így nem sok hely marad játszásra.) Aztán úgy döntöttem rákeresek a guglin, s megnézem mások milyen megoldásokat használnak. Nekem ezek az asztalos megoldások nagyon bejönnek. Bár azt nem tudom, hogy ha ilyenünk lenne, akkor tényleg csak az asztalra koncentrálódna-e a legózás.

P1020111watermarkForrás

Azt hiszem, ez lenne a kedvenc. Akár egy kisebb terepasztal is elférne rajta. De sajnos nincs akkora gyerekszobánk, hogy ezt meg tudjuk valósítani.

Christmas LEGO TableForrás

Ez is tetszett, de ugyanúgy beborítaná az egész szobát, ráadásul még egy másik szobába is át lehet hurcolászni, úgyhogy lemondtam róla.

IMG_7715IMG_7701Forrás

Aztán mikor megláttam az alábbi trofastos megoldást, akkor ebben a megoldásban maradtunk a férjemmel. Ez végülis az első variáció, csak asztal nélkül.

OrganizedLegoStorage19

Forrás

Íme ilyen lett a mi kis legótárolónk. Még színes öntapadósból szeretnék a dobozkákra köröket ragasztani, hogy Szabi is egyből tudja melyik dobozban milyen szín van. A kis fiókokban vannak a kerekek, figurák, apró alkatrészek stb. Azt kell mondjam, hogy egyelőre bevált. Szabi nem veszi ki a fiókokat, hanem csak kihúzza a megfelelő színű dobozt, s máris épít belőle. Amióta megkapta a szekrényt, sokkal többet legózik újra. :-)) Most még a tetején is rend van.

lego-tarolas-utana Új Trofast legó tárolónk - most mindennek megvan a helye

Egy hátránya lehet ennek az új rendszernek: hamarosan ezt is kinőjjük, s bővíthetjük a szekrényt, amire igazából nincs lehetőség - maximum felfelé. :-) Nektek is gondot okoz a legó tárolása?

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: