Levélsablon készítése | baniko műhelye

Levélsablon készítése

Ugye Neked is van otthon préselt leveled? Ma azt fogom megmutatni, hogyan készíthetünk belőle sablont, amit a későbbiekben többféle módon is felhasználhatunk. Pl. koszorúhoz, asztali díszhez, applikációként, girlandhoz, függődíszhez, alátéthez stb. Először is válogassunk ki pár darab nekünk tetsző levelet. Inkább a forma és a méret az érdekes, mintsem a szín. Ha ezzel megvagyunk, akkor vegyünk elő egy fehér lapot, s rajzoljuk óvatosan körbe ceruzával a leveleket. levelsablon-keszitese-by-baniko Vigyázzunk, mivel már préseltek, ezért könnyebben törnek, sérülnek. A körberajzolást nyugodtan rábízhatjuk a gyerekekre is, később majd korrigáljuk a rajzukat. Ezután nincs más dolgunk, mint egy vékony filctollal kihúzni a levél kontúrját, s készen is van a sablonunk. Ha szeretnénk, akkor berajzolhatjuk a levél erezetét is, ez később esetleg hímzésnél jól jöhet. Ugye milyen egyszerű volt? Most már csak azt kell eldönteni, hogy mihez használjuk fel. S ha gyerekekkel együtt készítjük a sablonokat, akkor beszélgethetünk Velük arról, hogy ősszel miért sárgulnak, barnulnak be a levelek, s miért hullatják le a lombhullató fák a leveleiket. Ha az előző kérdésekre pontos választ szeretnél adni, akkor olvasd el az emberpalánta oldalán a következő cikket: Miért hullanak le ősszel a levelek? A mi sablonjaink ilyenek lettek, s első körben egy őszi ajtódíszhez fogom felhasználni őket. :-)

levelsablon1-by-baniko

levelsablon2-by-baniko

  Jó szórakozást!

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: