Luca napi vásári portékák 1. | baniko műhelye

Luca napi vásári portékák 1.

Tegnapi bejegyzésemben a Luca napi népszokásokról olvashattál. Ott említettem, hogy mostanság nagyon divatos oviban, iskolában Luca napi vásárt rendezni, ahol a befolyt bevétel az iskolát, osztályt, csoportot illeti. Természetesen a szülők is beszállhatnak az ajándék készítésbe, ezzel is elősegítve, hogy több bevételre tegyen szert az osztály. A legtöbben ilyenkor valamilyen karácsonnyal kapcsolatos díszt, ajándékot (papírból, filcből, kis cserepekből stb.) készítenek. Én igyekszem olyan portékákat készíteni, amit akár karácsony után is tudnak használni új tulajdonosai. :-) Íme az első (félkész) alkotásom: Luca-napi-parnacska Még ki kell tömni. Egyelőre nem tudom pontosan, hogy mi lesz a végeredmény (tűpárna, sima dísz vagy esetleg illatpárna), de az biztos, hogy különböző verzió készül majd belőle (fenyőfás, rénszarvasos, mézeskalácsos, csillagos stb.), ill. készítek egy részletes varrási útmutatót is Nektek. Ha Ti is szoktatok Luca napi vásárra ajándékot készíteni, írjátok meg hozzászólásban az ötleteiteket.

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: