mamaKÓd életérzés - "Anyabőrben lenni jó!" | baniko műhelye

mamaKÓd életérzés - "Anyabőrben lenni jó!"

Pár hónappal ezelőtt egy nagyon kedves ismerősünk születésnapjára készítettem két aprócska játékfigurát - egy lovacskát és egy labdát - ajándékba, ami a cégük logójában szerepel. Már rég el is felejtettem, amikor is kaptam egy telefonhívást, hogy végre elindult a weboldaluk is, s most kezdik tartalommal feltölteni.

Mivel szándékomban áll néha más vállalkozásokat, sorstársakat is bemutatni, ezért a mamaKÓd-dal kezdem a sort. Fogadjátok szeretettel bemutatkozásukat: 

mamaKÓd Életérzés: "Anyabőrben lenni jó!"

Anyának lenni a legnagyobb boldogság. De nem születünk anyának. Az anyasághoz fel kell nőni, meg kell küzdeni érte, ki kell érdemelni. A mamaKÓd.hu más, mint egy baba-mama témájú portál magazin, ahol leírják/megmondják neked, mit egyél, hogyan sportolj, ha kismama vagy, mit csinálj, ha belázasodik a gyerek, mikor és mivel kezd el a hozzátáplálást, milyen tornára vidd a gyerkőcöd, milyen vitaminokat adj neki télen, hova "passzold le" nyáron… A mamaKÓd.hu egy közösség, ahol megbeszélheted, kibeszélheted, megmutathatod örömöd, bánatod, problémáid, érzéseid. Ahol segítünk egymásnak, egymáson, ahol részese vagy a világ legfontosabb, legcsodálatosabb és legelőremozdítóbb dolgának: hogy anya lettél, anya vagy.

Az anyává váláshoz sokszor egy hosszú, rögös és fárasztó úton kell végig mennünk, ami tele van örömmel, kacagással, könnyekkel, küzdéssel és olykor nagyon nehéz döntésekkel. Előfordul, hogy „el kell hagynunk” és aztán meg kell találnunk saját magunkat és gyermekünket.

Első gyermekes kismamaként általában fogalmunk sincs, mi vár ránk. Van, hogy elolvasunk mindent a témával kapcsolatosan, próbálunk felkészülni fejben, jó esetben látjuk a közvetlen környezetünkben, milyen az élet egy kisbabával. De igazából ezt nem lehet megtanulni könyvekből; és általában az élet sem úgy alakul, ahogy előre eltervezzük. Amint a baba el kezd nőni a pocakodban, elindulsz az úton – ami tulajdonképpen életed végéig tart –, ahol folyamatosan fogod érezni, megtapasztalni, megtanulni az anyaság csodáját. Amikor megszületik, és a karodban tartod a kicsid, hirtelen iszonyú felelősség nehezedik rád: mostantól Te felelsz egy emberi életért. Fontos, hogy tudd, nem vagy egyedül. A környezetedben ott vannak a szakemberek (gyermekorvos, védőnő stb.), akik segítenek és a legfontosabbak: a szeretteid.

És itt vagyunk mi is: mamaKÓd.hu - mert anyabőrben lenni tényleg nagyszerű dolog!

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: