Március 15. | baniko műhelye

Március 15.

A hét elején jöttünk haza Prágából (6,5 év után végre kicsit kimozdultunk kettesben a férjemmel pár napra), s még elég nehéz visszarázódni a hétköznapokba, pláne, hogy azóta fáj a fejem is. :-( Így ma megint egy olyan kézműves dolgot mutatok, amit nem itthon alkottunk, hanem a gyerekek az oviban készítettek március 15-e kapcsán. Ugyanis a héten természetesen az 1848-49-es forradalom és szabadságharc volt a téma.

marcius15 Kard, csákó, zászló

 

Kardot készítettek, csatáztak, csákót hajtogattak, nemzeti lobogót ragasztottak krepp papírból, ill. természetesen kokárdát is festettek (az egyelőre kint díszeleg az ovis faliújságon). És persze új verseket is tanultak, többek között Sarkady Sárdor Fel! c. versét szajkózzák itthon:

Itt az óra, itt az óra!

Aki vitéz, fel a lóra!

Rajta vagyok, rajta máris,

Vitéz volt a nagyapám is.

Kokárdát többféle alapanyagból is készíthetünk a gyerekekkel, pl. színes papírból, krepp papírból, gyöngyből. Vagy akár origami technikával is hajtogathatunk, ill. azok az anyukák, akik tudnak horgolni, horgolhatnak is. :-) Ezekre gyűjtöttem össze pár fotót inspirációul:

Forrás

 

Forrás

 

Forrás

 

Forrás

 

Két évvel ezelőtt sima csákó helyett huszárcsákót készítettek az oviban. Sajnos magát a csákót már nem tudom megmutatni (azt hiszem tavaly kidobtam, csak porfogó volt a szekrény tetején), de a fotó még megmaradt, ill. összeszedtem Nektek pár ötletet, amit otthon is el tudtok készíteni.

Monyi, mint huszár (majdnem 3 évesen) Monyi, mint huszár (majdnem 3 évesen)

 

Szabi huszár Szabi huszár

 

Forrás

 

Forrás

 

Szabinak megígértem, hogy holnap készítünk kartonból egy kardot. Persze egyből kettőt kell majd, hogy ne legyen veszekedés. Ha elkészült, jövök és mutatom. Addig is jó alkotást ebben a hideg havas időben!

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: