Miniváros: letölthető papírmakettek kisautókhoz | baniko műhelye

Miniváros: letölthető papírmakettek kisautókhoz

Nemrég egy jópofa oldalra bukkantam a neten: Miniváros a neve. Az oldalon papírmakett épületeket, útrendszert lehet letölteni minimális összegért Matchbox, Hot Wheels stb. típusú kisautókhoz. Mivel nekünk rengeteg kisautónk van, ezért egyből megakadt a szemem az oldalon.

autoink

Feliratkoztam a hírlevelükre, s ajándékba kaptam egy letölthető családi házat egy útrészlettel. :-) Mivel nekünk itthon csak fekete-fehér nyomtatónk van, ezért félreraktam, hogy úgyis mennünk kell majd a városba szórólapot nyomtatni, majd akkor odaadom a férjemnek, hogy ezt is nyomtattassa ki vastagabb kartonra. Közben azonban úgy alakult, hogy Bogi és később Szabi is lebetegedett. Persze Szabi előbb-utóbb előszedte a kisautóit, s egy legós doboz hátára síneket kezdett rajzolni a vonatok számára. Ekkor jött az ötlet, hogy próbáljuk ki a korábban kapott ajándék családi házat az úttal együtt. Első körben sima A4 papírra nyomtattam ki, s meg is lepődtem, mikor Szabi megkérdezte, hogy kiszínezheti-e. (Ehhez tudni kell, hogy eddig szinte csak a fekete ceruzát "ismerte" rajzolás közben, hiába buzdítottuk színek használatára. Most azonban - valószínűleg a suli hatására - iszonyat színes rajzokat készít.)

szinezes

 

Ezután - nem bajlódva azzal, hogy vastagabb papírra ragasszam - kivágtam az alkatrészeket, összeillesztettem a házat, majd ráragasztottam a megfelelő helyre. Mindeközben Szabi már tűkön ült, hogy kipróbálhassa. Később zebrát is rajzolt az úttestre (ha már KRESZ tábla is volt az ajándékhoz), felragasztotta a táblákat, s az egészet hozzáragasztotta a korábban megrajzolt sínekhez. (Remélem vonatozással kapcsolatos dolgok (pl. sínrendszer, vasútállomás, híd, felüljáró stb.) is lesznek később az oldalon, mert Szabi nagy vonatrajongó. Minden ünnep alkalmával terepasztalról álmodozik - mi még ellenállunk a kísértésnek. A Vasúttörténeti Park pedig az egyik kedvenc helye.)

papirmakett_csaladi haz

jatek kozben

jatek kozben1

Szóval remek délelőtti elfoglaltság volt, s az a legjobb benne, hogy bármikor bármennyit kinyomtathatok, s összeilleszthetek belőle, mindig más és más várost kialakítva. :-) Örülök, hogy rábukkantam az oldalra.    

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: