Nézd meg, miről lesz szó a jövőben! | baniko műhelye

Nézd meg, miről lesz szó a jövőben!

Több, mint 2,5 éve kezdtem el blogot vezetni. Akkor még fogalmam sem volt, miről fogok írni, mit szeretnék.  Azt hiszem most jutottam el odáig, hogy körvonalazódott bennem a jövő. Tudom merre tartok, tudom mit szeretnék csinálni, s tudom miről szeretnék írni.

Kezdetben míg kicsik voltak a gyerekek, a fő téma a velük való kézműveskedés volt. Mellette a varrás és a kötés, mint hobbi azóta is megmaradt. Aztán, ahogy cseperedtek a gyerekek, egyre kevesebbet alkottunk együtt. Elértük azt a kort, amikor a gyerekek is egy "magasabb" szintre szeretnének lépni az alkotás terén. Már mindketten érdeklődnek a varrás, és Bogi a kötés iránt is. Én pedig szeretném átadni nekik a közös alkotás élményét. Szeretnék a régi időkből visszahozni egy szeletet, amikor is a nagymamák átadták tudásukat (hímzés, szövés, varrás, kötés, csipkeverés, tollfosztás stb.) lányaiknak, akik pedig ezt továbbörökítették saját lányaiknak; s közben pedig együtt voltak, beszélgettek, alkottak és dolgoztak. Így fájó szívvel, de a jövőben nem fogok ilyen értelemben vett kézműveskedésről írni.

A korábbi bejegyzések természetesen megmaradnak, ill. ha néha az iskolában alkotnak valami ötleteset a gyerekek, amit érdemes bemutatni, akkor azt megteszem.   A hamarosan megújuló oldalammal - remélhetőleg - egy új korszak is kezdődik. Ahogy már említettem, a jövőben nemcsak az én írásaimmal találkozhattok, hanem egy újságíró barátnőm, Judit is besegít. A babaruhák, babák, textiljátékok, varrás, babázás, játék témakörök mellett szót ejtünk többek között 

  • divatról,
  • divattörténetről,
  • színekről,
  • anyagokról,
  • textiltervezőkről,
  • viselettörténetről és még sok minden másról.

Természetesen érdekel a Ti véleményetek is. Ti miről olvasnátok szívesen a blogban? Írjátok meg hozzászólásban! Legközelebb pedig megismerkedhettek Judittal is. 

Addig is mosollyal és örömmel teli alkotást és játékot kívánok!

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: