Nyuszis girland készítése otthon házilag maradék filc anyagból | baniko műhelye

Nyuszis girland készítése otthon házilag maradék filc anyagból

Azt hiszem a tavasz érkeztének, a napsütésnek, a friss, illatos, tavaszi virágok - tulipán, nárcisz, jáccint - megjelenésének mindenki örül. Nekem személy szerint ezek a kedvenc virágaim. Ilyenkor végre elővehetjük a könnyedebb, vidámabb színű ruháinkat, és mi nők szeretjük a lakásunk, otthonunk dekorációját is megváltoztatni. Igyekszünk a csodaszép színben pompázó természetet a lakásban is megjeleníteni, behozni valamennyit a vidámságból, napsütésből. Lecseréljük a párnáinkat, függönyeinket és előkerülnek a húsvéti dekorációk is. Személy szerint azokat a dekorációkat kedvelem, amik tartósak, évről évre elővehetem őket. A karácsony után talán a húsvét a  legnagyobb olyan ünnep, amit a gyerekek és mi felnőttek is nagyon várunk. Idén sajnos a koronavírus miatt kénytelenek vagyunk kicsit másképp, szűk családi körben ünnepelni. De bízom benne, hogy így is szép emlékekkel zárjuk az ünnepet.

Ebben a bejegyzésben a húsvéti dekorációhoz hoztam most Nektek egy egyszerű és gyorsan elkészíthető ötletet, mégpedig egy nyuszis girlandot, amit én itthon fellelhető kreatív alapanyagokból: filc anyagdarabokból és pomponokból készítettem. Először úgy gondoltam, hogy Bogi lányom szobájában lesz a végleges helye, ezért a színvilágot ehhez igazítottam. Aztán mikor elkészült, több helyre is felpróbáltam, és már nem vagyok abban biztos, hogy oda kerül, ahová eredetileg gondoltam. ;-)

Ha nincs otthon filc anyagmaradékod, akkor színes kartonpapírból is elkészítheted őket, de akár kiszínezve/kifestve is biztosan jól mutat.

Mire lesz szükséged a kivitelezéshez?

  • filc anyag (ha nincs, színes karton)
  • zsinór
  • pompon (Ha épp nincs otthon, akkor fonalból is tudsz készíteni. Ehhez rengeteg ötletet találsz a Pinteresten.)
  • olló
  • textilragasztó
  • ha kézzel és nem géppel varrok, akkor tű és cérna
  • sablon, amit ide kattintva le tudsz tölteni

Húsvéti nyuszis banner házilag - alapanyagok

Az elkészítése pedig roppant egyszerű

Első lépésben a sablon segítségével vágd ki filcből, kartonból a nyuszi, répa formákat. Mivel én géppel varrtam, ezért mindenből duplát szabtam. Kivéve a répa zöldjét, mert azt a két anyagréteg közé fogtam be. Ráadásul ha jó megfigyelő vagy, akkor láthatod, hogy az egyik nyuszi háta is másmilyen színű lett. :-) Tehát tényleg anyagmaradékot használtam fel.

Nyuszis banner húsvétra

Ezután összeállítottam, hogy szeretném megvarrni a bannert, milyen sorrendben legyenek a figurák. Itt a pomponokat még nem varrtam rá, csak a végén.

Nyuszis banner

Ezután egyenletes távolságra felvarrtam a figurákat. Ahogy említettem duplán szabtam, így két réteg közé került a zsinór. Utolsó mozzanatként pedig pár öltéssel rávarrtam a nyuszi farkincáját, mert a textilragasztó nem fogta meg a pomponokat.

Ha nem tudsz géppel varrni vagy nincs otthon géped, sima pelenkaöltéssel is körbevarrhatod a formákat vagy ha csak egy rétegben vágod ki őket, akkor csak a zsinórt kell pár öltéssel hozzájuk rögzíteni. Ugye, hogy nem is olyan bonyolult?

Elkészült a nyuszis banner

Szóval eredetileg a lányom szobájába gondoltam feltenni. Például a szekrényére vagy a kreatívos polca aljára... Mindkét helyen jól mutat.

Nyuszis girland a gyerekszobában

Aztán a férjem is kérdezte hová kerül, és megjegyezte, hogy az étkezőasztal feletti hely az óránál olyan üres, kéne oda valamilyen dekoráció. Végül úgy döntöttem, idén itt lesz a helye. :-) Holnap tovább bővítem, így a zsinór két lelógó szárára is varrok valamit: nyuszikat, répákat, virágokat. Még alszom rá egyet.

 

Ha Te is kedvet kaptál elkészíteni ezt az egyszerű és gyors húsvéti dekorációt, töltsd fel hozzászólásban az általad alkotott variációt. Kíváncsian várom!

Jó munkát kívánok!

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: