Őszi levélkoszorú készítése | baniko műhelye

Őszi levélkoszorú készítése

A múlt heti kényszerpihenő (idegbecsípődés a hátamban) után, újra itt vagyok. A gyerekek is újra járnak oviba (Szabi szerintem 2 hete már nem volt, köszönhetően a hosszú hétvégéknek, ill. a betegségének). Most, hogy itthon újra csend és nyugalom van, be tudtam végre fejezni a korábban elkezdett őszi koszorú ajtódíszünket. Igazából csak húsvétkor, ill. karácsonykor szoktam díszt kitenni az ajtóra, de most úgy döntöttem, hogy készítek egyet a meglévő alapanyagokból. Sajnos vastagabb barna filcem nem volt itthon (múltkor még halloween-re vásároltam csak), így nekem az még hiányzik a koszorúról. De majd jövőre pótolom. Íme ilyen lett a végeredmény:

Koszorú, ahogy én készítettem:

  1. Az alap egy pici (kb. 15 cm-es) szalmakoszorú. A hátoldalára ragasztottam egy kb. 2 cm széles átlátszó,  2 oldalas, öntapadós csíkot.
  2. Majd elkezdtem rátekerni a zöld, szövött kenderszalagot. Sajnos nem lett elég végig, ezért kerestem kiegészítésként vékony, narancs színű, szintén kenderzsinórt, s körbetekertem a kilátszó részt.
  3. Ezután következhetett a barna farkasfog.
  4. A korábban készített levélsablont felhasználva kivágtam a meglévő 3 mm-es filcanyagaimból levélformákat. Van, amit cikk-cakk ollóval, hogy ne legyen egyhangú, s jobban nézzen ki. Sajnos vastag barna filcem nem volt itthon, s az utóbbi időben annyit költöttem már alapanyagokra, hogy nem akartam venni újat. Viszont Nekem odakívánkozik még a barna levél is. Sebaj, majd jövőre kiegészítem.
  5. A leveknek hímzéssel erezetet varrtam, talán így jobban hasonlít az eredetihez.
  6. Végül a férjemmel közösen kiválasztottunk 4 db színben odaillő gombot, amit rávarrtam a levélre.
  7. Ezután a leveleket pár öltéssel és átlátszó kétoldalas ragasztó segítségével rögzítettem az alapra.
  8. Akasztót kerítettem neki (valószínűleg ide is veszek majd színben jobban harmonizálót), s máris mehetett fel az ajtóra. :-)
  Őszi koszorú témában további ötleteket, inspirációkat találtok Facebook oldalamon.

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: