Ovis farsang: Piroska és a farkas, avagy hogyan készíts házilag Piroska jelmezt. | baniko műhelye

Ovis farsang: Piroska és a farkas, avagy hogyan készíts házilag Piroska jelmezt.

No elérkezett a nagy nap, megvolt ma az oviban a farsang. Tegnap este, még az utolsó pillanatban sikerült befejeznem a Piroska jelmezt. Aki nem olvasta volna a korábbi bejegyzéseim, annak írom, hogy sokszor a neten szoktam anyagot rendelni, s most is csak ott találtam nekem tetsző szép, meggypiros anyagot. (Nem klasszikus pirosat választottam, mert az a Boginak nem áll jól, és szerettem volna, ha a ruhát máskor is használja majd. Persze kicsit fel fogom "turbózni", varrok rá más színű zsebeket, virágot, esetleg valamilyen applikációt.) Viszont az anyag csak hétfőn délután érkezett meg, így még aznap este nekiestem. Először Bogi egyik kapucnis felsőjéről szerettem volna a nyakkivágás körívét levenni, s az alapján kiszabni a köpenyt, de sajnos nem sikerült. Viszont emlékeztem, hogy a biztonság kedvéért lementettem a gépemre INNEN egy Piroska köpeny varrási útmutatót és szabásmintát. Így ez alapján készült Bogi Piroska köpönyege.

Éjszaka meg is varrtam, tegnap pedig elkészült a ruhája is. Egy meglévő tunikájáról vettem le a szabásmintát megnövelve kicsit a hosszát, hogy inkább ruha legyen, mintsem tunika. Az oviból kaptunk kosarat, amibe beletettünk egy kockás konyharuhát, s a gyerekekkel összeválogattuk a belevalót: borocskát, kalácsot, s miegymást, aminek a nagymama örülne. Bogi hajába piros "pántlika" és hajcsat került, s már készen is volt a saját készítésű Piroska jelmez.

(A saját készítésű farkas jelmezemről ITT olvashatsz, és ITT veheted meg a sablont, ami alapján Te is megvarrhatod.) Boginak nagyon bejött a jelmez, egész nap csak ugrabugrált, mint az igazi Piroska.

Persze szép fokozatosan lekerült róla a köpeny, majd a kosarát is elhagyta, végül a "pántlikát" is kivette a hajából, de ez várható volt. Délután - szokásához híven - már a harisnyát is levette, mondván, hogy belesült (a tél kellős közepén). Nem is ő lenne, ha nem így történt volna. :-) Végezetül íme pár kép a farsangról és a jelmezekről.

Ha tetszett és hasznosnak találtad a cikket, oszd meg másokkal is! Előre is köszönöm.

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: