Óvodai búcsúajándékok 2011 | baniko műhelye

Óvodai búcsúajándékok 2011

Május vége, június eleje az óvodai ballagások ideje. Nekünk is ma lesz az évzáróval egybekötött ballagásunk. Persze az időjárás nem hazudtolta meg magát, szokás szerint hozza a rosszabb formáját. Ha év végi ajándékozásról van szó, akkor nálam csakis személyre szabott ajándék jöhet szóba. Három-négy évvel ezelőtt, mikor először került szóba az oviban az év végi ajándékozás témája, rengeteg fórumot elolvastam ebben a témában. Sok óvónéni is hozzászólt a fórumokon, így megtudtam, hogy ők is jobban preferálják az egyedi ajándékokat a vásárlási utalványoknál, aranyékszereknél, különféle kristály- és porcelántálaknál stb. Mi minden évben ennek a szellemében találtuk ki az ajándékokat. Ha pár hete nyomon követtél a Facebookon, akkor Neked most nem tudok új dologgal szolgálni, de gondoltam összegyűjtöm egy bejegyzésbe az eddig megvalósult ötleteinket.

Tenyérlenyomatos póló

Mi egy kicsit sokan voltunk a csoportban (30-hoz közeli létszámmal), így egy picit csalnunk kellett a kivitelezésnél, hogy minden gyerek tenyérlenyomata ráférjen a pólóra. Így is előre és hátra is kerültek apró tenyerecskék. Először minden gyerek félfamentes papírra jó minőségű temperával elkészítette a tenyérlenyomatot, óvónénik rárajzolták a jelüket, majd a férjem bescannelte, s lekicsinyítette őket. Sikerült egy nagyon megbízható, szépen dolgozó céget találnom, akik akár 1 pólót is elkészítenek gyors határidővel. Íme a végeredmény:

tenyerlenyomatos polok

 

CEWE fotókönyv

Egy nyugdíjba vonuló óvónéninknek készítettünk az oviban töltött 10 évéről egy CEWE fotókönyvet. Ha ilyenbe vágjátok a fejszéteket, hagyjatok rá bőven időt. A fotók összeszedése, válogatása sok időbe telik. Nálam kb. fél év volt az egész fotókönyv kivitelezése. De megérte látni, ahogy Kati néni megkönnyezte a könyvet. Azt hiszem igazi emlék marad. Ráadásul mindegy gyerektől kapott 1-1 szál rózsát, s elszavaltak neki egy közösen betanult verset is. Mindezt majdnem a végéig sikerült titokban tartanunk a másik óvónéni segítségével. Ezúton is köszönöm Zsuzsa néninek az együttműködést. Végül egy 66 oldalas albumot hoztunk össze Kati néninek.

fotókönyv

2011-ben ezekkel az ajándékokkal búcsúztunk az óvónéniktől, dadusoktól. Ha kíváncsi vagy, hogy tavaly, azaz 2012-ben, mit készítettünk, akkor olvasd el a holnapi bejegyzésem is.

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: