Óvodai búcsúajándékok 2013 | baniko műhelye

Óvodai búcsúajándékok 2013

Végre túl vagyunk az idei évzáróval egybekötött ballagáson is. Mindkét csemetém nagyon ügyesen mondta a rábízott verset, mesét. Bogi maga volt a komolyság, Szabit meg talán csak egyszer kellett kisegíteni szöveg ügyben. De azt is csak azért, mert elbambult. Végig nagyon figyelt az "r" hang kiejtésére, s pörgette, ahogy kellett. (Logopédián most épp az "r" hang begyakorlásánál járnak. Ki tudja már ejteni, de a beszédben nem figyelt eddig oda rá. Mostanság már saját magát is kijavítja.)

ballagasi-batyukkal A kicsiktől már megkapták az általam készített ballagási batyukat.

 

Rajzos-fényképes füzet

Szóval idén az óvónénik a ballagósainktól egy-egy rajzos-fényképes füzetet kaptak. Plusz a fiúk 1-1 szál vörös, az egy szem ballagó lánykánk pedig 1 szál sárga rózsával búcsúztak az óvónéniktől, dadusoktól. A műsor végén (tortaevés előtt) pici káosz kerekedett, de egy kis odafigyeléssel minden virág és füzet "célbaért" mindenki legnagyobb örömére. Minden füzetbe került egy-egy szép vers, a ballagók nevei, fotói, ill. az általuk rajzolt színes alkotások. Ha több időnk lett volna, akkor lehetett volna még közös fotókkal is bővíteni a füzetet, de kb. 2 hét alatt raktuk össze, s így is szó szerint éjjel-nappal ragasztgattunk. (Szokás szerint köszönet a férjemnek a designért, és a sok segítségért.) Szerettük volna megtartani az egységet a füzetek között, így azonos mintájú, de eltérő színű papírokat választottunk borítónak, mely alá egy vékony színes papír került, s a borítóból 4 különböző virágot vágott ki a férjem. S íme a végeredmény:

kész füzetek

Így néztek ki becsomagolva a füzetek.

 

ballagási füzetek

Füzetek még a csomagolás előtt

 

Belülről pedig így nézett ki:

verses oldal800

vers800

fényképes belső oldal800

"Ilyen volt - ilyen lett" tablókép

Ezenkívül a régi dadusunknak (aki az egy szem lányka anyukája is egyben), akivel 2009-ben együtt kezdtük az ovit még egy "ilyen volt  - ilyen lett" tablóképpel is kedveskedtünk, persze bekeretezve. Jó sokat nőttek a gyerekek 4 év alatt. :-))

tablo

Boginak még 2 éve van hátra az oviból, így jövőre "pihenek", s majd csak utána lesz számunkra újra érdekes a ballagási ajándék téma. Remélem sikerült az elmúlt pár bejegyzésben bemutatott ötletekből ihletet meríteni jövőre.  

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: