Pálcikákból vitorláshajó | baniko műhelye

Pálcikákból vitorláshajó

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nálunk - főleg a fiamnál - nagy divat a gyűjtögetés. Folyton kincsek után kutakodik, s ezeket rendszeresen haza is hozza. Van egy "kincsesládája", s ebben gyűjti a kavicsokat, kagylókat, csigákat, jégkrémpálcikákat, papírfecniket, ill. volt már olyan is, hogy egy rozsdás lánccal állított haza (aminek kevésbé örültem). Természetesen ilyenkor az első lépés, hogy megtisztítjuk a kincseket, s csak utána kerülnek be a dobozba. Néha, ha vendég jön hozzánk, akkor előveszi, s mutogatja őket.  Gondoltam, ha már gyűjtöget, akkor utánanézek a neten, hogy lehet-e belőlük valami értelmes dolgot alkotni. Martha Stewart (amerika egyik kedvenc háziasszonya) oldalán találtam is egy jópofa tutajt jégkrémpálcikából elkészítve. Így hát egész nyáron gyűjtögettük közösen a pálcikákat. Olyan sok pálcika összejött, hogy nemcsak Szabi, hanem Bogi is kapott egy vitorláshajót, amit egyik nap fürdésnél már fel is avattak. A pálcikákon kívül parafadugóra, ragasztóra (ami ragasztja a fát), ill. valamilyen vitorlaanyagra (mi dekorgumit használtunk) volt szükségünk az elkészítéséhez.

  • Először egymáshoz ragasztottuk a pálcikákat pillanatragasztóval, majd a felső réteget már Palmatex-szel rögzítettük az alsóhoz.
  • Ezután jöhetett a parafadugóból levágott kör darab, amibe az árbocot rögzítettük. Ezt is érdemes beleragasztani, hogy jól tartson.
  • Dekorgumiból elkészítettük a vitorlát, s egy újabb pálcika segítségével rögzítettük az árbochoz.
  • Amikor megszáradt, nem volt más dolgunk, mint vízre bocsátani a hajókat.

Aki nem elégszik meg a hajóval, annak íme még pár lányos és fiús ötlet a pálcikák felhasználására.

 Repcsi és vonatsín a Parents.com-ról

Teherautó szintén Martha Stewart-tól

Nekem ez a kedvencem, ezt muszáj lesz kipróbálnom: pálcikakarkötő.

Kincsesládikó  - akár ki is festhetjük

Pöttyös legyező

Fényképkeret

És, ha ma már úgyis elkezdődött a suli, akkor itt egy remek ötlet tolltartóra a diyfamily-től

Nektek melyik a kedvencetek? Ti mit készítenétek belőle? Várom az ötleteket, ill. ha már készítettél is valamit pálcikából, akkor a fotót is.

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: