Papírból karkötőt | baniko műhelye

Papírból karkötőt

Hétfőnként és szerdánként – közvetlenül ovi után – Szabi apával logopédushoz jár. Ilyenkor Bogival kettesben töltjük el a délutánt. Ez így történt tegnap is. Hazafelé jövet kitalálta, hogy karkötőt szeretne. Erről pedig nekem beugrott egy régi, gyerekkori emlékem. Anyukám nemcsak varrni szokott, hanem sokszor csináltunk papírból valami kreatív díszt, főleg karácsonykor (még talán ma is megvannak ezek a díszek, igaz ugyan, hogy már nem makulátlan állapotban). Szóval tegnap papírkarkötőt készítettünk. Mi, Bogival hurkapálcikát és egyszínű papírokat használtunk, de anno gyerekkoromban ceruzára tekertük fel a színes újságpapírokat. Ráadásul mi nem karkötőt, hanem girlandot készítettünk a karácsonyfára. No de most ugye karkötő volt a kívánság. Akkor lássuk, hogyan is készül.

Hozzávalók

  • színes papírok (vagy bármilyen színes magazin, újság is megteszi)
  • vonalzó
  • olló
  • ceruza
  • hurkapálcika
  • papírragasztó
  • rugalmas damil (ez lemaradt a fotóról)
  papírkarkötő hozzávalók by baniko  

Készítés menete:

Készítsük el a csíkokat, amiből a papírgyöngyök lesznek. Én 2 cm szélesekre rajzoltam. Természetesen lehet ennél nyugodtan nagyobbat és kisebbet is készíteni. A lényeg, hogy egyenesszárú háromszögeket rajzoljunk. papírkarkötő minta by baniko Ha ezzel megvagyunk, vágjuk ki a vonalak mentén. Ahogy fent is látható, egy karkötőhöz nem kell sok papírgyöngy. papírkarkötő csíkok by baniko Ezután elkezdjük egyesével feltekerni (a szélesebb vége felől) a hurkapálcikára. Én beragasztóztam az egész háromszöget, hogy jobban tapadjon, s ne nyíljon szét a papír. papírkarkötő feltekerés by baniko Tádáááám, S már készen is vannak a papírgyöngyök! papírkarkötő gyöngyök by baniko Innentől kezdve nincs más dolgunk, mint rugalmas damilra felfűzni őket, s megkötni a damilt a végén. papírkarkötő fűzés by baniko

 papírkarkötő kész1 by baniko

papírkarkötő a kézen by baniko

Ugye milyen egyszerű volt? Remélem Ti is kipróbáljátok! Jó szórakozást kívánok!

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: