Patchwork tojás (anyaggal bevont tojás) | baniko műhelye

Patchwork tojás (anyaggal bevont tojás)

Karácsonykor már készítettem gömböket patchwork technikával (a gömbök még mindig az ablak fölött lógnak a nappaliban - de ahogy kinézek a havas tájra, még nem vesztette aktualitását), gondoltam most tojásokon is kipróbálom. Elővettem egy újabb hungarocell tojást, s választottam az anyagjaim közül 2 egymással harmonizáló színt. Sajnos a fotó nem adja vissza tökéletesen, de egy lila alapon fehér pöttyösre, ill. egy rózsaszín-fehér kockásra esett a választásom. patchwork-tojas1Először is a tojást 4 egyenlő részre osztottam egy filc segítségével. patchwork-tojas2Majd a vonalak mentén sniccerrel (vágókéssel) kicsit bevágtam a tojást. Nem nagyon mélyen, csak hogy később az anyagokat be tudjam ide gyömöszölni. Ezután az anyagokból 2-2 akkora darabot vágtam, hogy egy picit szélesebb legyen a tojás negyedénél. A sarkokat pedit legömbölyítettem, mert oda sokkal több anyagot kell betűrni. patchwork-tojas3patchwork-tojas4Az anyagokat egymással felváltva, betömködtem a sniccer segítségével (nem az élével, hanem a másik felével) a vágatokba. patchwork-tojas5patchwork-tojas6patchwork-tojas7A munka végeztével márcsak az illetsztések eltüntetése volt hátra. Ezt egyszerűen megoldottam: sötétlila farkasfogat tekertem körbe a vágatokra, s a végén gombostűvel megtűztem, de akár le is lehet ragasztani a tűzés előtt. patchwork-tojas8patchwork-tojas9Tádáám, készen is vagyunk. Ugye, hogy nem volt túl bonyolult? Jó munkát az elkészítéséhez!

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: