Prágai játékmúzeum - Barbie kiállítás | baniko műhelye

Prágai játékmúzeum - Barbie kiállítás

Kerek egy hete jöttünk haza Prágából. 3 napot töltöttünk ott kettesben férjemmel esőben, napsütésben és hóban. (Valószínűleg az a hó ért ide a hosszú hétvégére.) A prágai várból hazafelé indulva, férjem észrevett egy táblát, ami egy prágai játékmúzeumot hirdetett. Alap esetben ilyen helyekre inkább gyerekekkel szoktunk betérni vagy velük sem, mert akkor jönnek a kérések, hogy ilyet is vegyünk, olyat is vegyünk. Egy dolog miatt azonban mégis bementünk. Ez pedig az alábbi plakát volt, amit az udvarra bekukucskálva pillantottam meg: Praga-Barbie-kiallitasEzt nem lehetett kihagyni: részben szakmai ártalom, részben pedig a kíváncsiság hajtott. Kíváncsi voltam a ruhákra, ill. inspirációkat szerettem volna gyűjteni. Végül jól döntöttünk, mert egy egész emeletet szenteltek a Barbie-s résznek, s végig remekül szórakoztunk - néha nevettünk, máskor szörnyülködtünk a kiállított babák kapcsán.

A bejáratnál az eredeti Barbie várta a vendégeket. A bejáratnál az első Barbie várta a vendégeket. (Persze nem méretarányosan.)

 

A játékmúzeumról azt tartják, hogy ez a világ 2. legnagyobb játékkiállítása, mely 2 szinten 7 kiállítótermet foglal el. A világ minden tájáról láthattunk játékokat: kezdve az ősi görög időkből származó játékoktól, a manapság legnépszerűbb játékokig (lásd Barbie baba) bezárólag. Az alsó szinten fa- és bádogjátékok, autók, motorok, játékvonatok, repülőgépek, régi idők babái, macijai kaptak helyet, valamint itt látható a legrégebbi Märklin motor is (ez Szabinak nagyon bejött volna, mert nagy álma egy terepasztal), míg az emeleten a Barbie-k (ez meg Boginál aratott volna sikert) kaptak helyet. A játékgyűjtemény egyébként Ivan Steiger cseh emigráns filmrendező, karikatúrista és illusztrátor tulajdonában van, ill. azt hiszem ő alapította a múzeumot is. Íme néhány további fotó a játékmúzeumból. (Sajnos a várban lemerült a fényképezőgépünk, így itt már csak mobillal tudtunk fényképezni, amivel viszont közel sem lehet olyan jó fotókat csinálni.) [scrollGallery id=10] És íme a Barbie-s részről készült fotók. Azt tudtátok, hogy Barbie-nak elég kiterjedt családfája van? (Egy következő bejegyzésben megpróbálom bemutatni, mert már én is többször "elvesztem benne".)[scrollGallery id=11]  

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: