Saját adventi koszorúnk | baniko műhelye

Saját adventi koszorúnk

Örömmel jelentem, hogy elkészült az idei adventi koszorúnk!!! Hurráááá!Ez azért jó hír, mert általában le szoktam "késni" az első gyertyagyújtást, s utána már nincs mindig kedvem megcsinálni. Tegnap viszont a gyerekekkel oviból hazafelé jövet betértünk egy pici ajándékboltba, mert a bolt előtt ezüstfenyő- és tujaágakat láttam. Mivel korábban már vettem 2 féle átmérőjű szalmakoszorút és bronz színű gyertyákat, már csak a fenyőágak hiánya tartott vissza a koszorú elkészítésétől. Az ezüstfenyő ágakon kívül vettem még egy csokor borostyánt is, ill. oviba menet beszereztem egy rakás különböző vastagságú piros, zöld és barna szalagot (egyéb célokra). Úgyhogy most már nem volt kifogás, meg kellett csinálni a koszorút, mivel vasárnap meg is kell gyújtani az első gyertyát.
Az ezüstfenyő ágakat vékony, zöld kenderzsinórral rögzítettem, majd pár levél borostyánt gombostűztem rá.  Igen jól hallottad, gombostűztem. Valahol a neten olvastam, s gondoltam kipróbálom. :-)) Egyelőre bevált. Ezután Szabival együtt beleszúrtuk a 4 gyertyát. Majd a férjem rátekerte a kb. 1,5 cm vastag piros szatén szalagot. Végül pedig piros gyöngyök és drót segítségével befejeztem a díszítést. Nekem tetszik. És Nektek?
Amúgy tudtátok, hogy a "hagyományos vagy szabályos" adventi koszorú fenyőből készül, s 3 lila és 1 rózsaszín gyertya díszíti? A lila az összeszedettség, a fegyelem és a bűnbánat színe.
A 4 gyertya pedig a hitet, szeretetet, reményt és az örömet jelképezi.
Az adventi koszorú ötlete egy német protestáns lelkésztől származik, aki 24 gyertyát tűzött a csillagkoszorúba. Később a 24 gyertya 4-re csökkent. A karácsony színei még: a zöld (természet), a piros (az élet), ill. a sárga vagy az arany, mely a fényt szimbolizálja. (forrás: gondola.hu)  

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: