Szabi ördögfióka, avagy hogyan készíts otthoni alapanyagokból ördög jelmezt. | baniko műhelye

Szabi ördögfióka, avagy hogyan készíts otthoni alapanyagokból ördög jelmezt.

Vészesen közeledik a farsang az oviban, én meg pánikolok, mert még az anyag sincs meg a Piroska és a farkas jelmezhez. Igaz ugyan, hogy a piros köpeny, s a piros ruha megvarrása nem egy nagy ügy, de mindig ilyenkor történik valami váratlan dolog.Illetve a farkas álarc megrajzolásának is még csak most kezd neki Tamás, s ahhoz is be kell szereznem valami szőrös, szürke anyagot, amit eddig nem találtam. De abban bízom, hogy Békáson van egy jó kis méterárubolt, s ott találok valami álarcnak való filcet, ill. szőrös anyagot. :-) Hétvégén muszáj lesz megvarrnom mindent. Addig is itt egy újabb tavalyi jelmez. Szabi a szülinapjára kapott egy ördögfarkat, hozzá szarvakat, s egy piros csokornyakkendő is volt még a csomagban. Szóval az ötlet adott volt: farsangkor ördögnek fog öltözni. Kiegészítésképp vettünk még pár száz forintért egy műanyag vasvillát, aminek a végeit csiszolópapírral megreszelgettük, mert sorjás volt. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon könnyű, otthon is elkészíthető jelmez. Akkor se keseredjetek el, ha nincs otthon ördögfarkatok és szarvatok. Filcből kézzel vagy géppel nagyon könnyen meg lehet varrni, s csak rá kell ragasztani egy fekete hajpántra (vagy fekete szalaggal betekert hajpántra).

Ördögjelmez házilag

No de nézzük is, miből áll a jelmez. Kell hozzá

  • egy fekete leggings,
  • egy piros zokni,
  • egy fekete hosszú ujjú póló (ez akár mintás is lehet, hiszen a rövidujjú el fogja takarni a mintát),
  • egy piros rövid ujjú póló, lehetőleg olyan, amit már nem sajnálunk, mert a póló elejére fekete textilfilctollal egy vasvillát fogunk rajzolni. A textilfilc használatánál kövessük a dobozra írt használati utasítást.
  • Aztán kellenek hozzá a fentebb említett kiegészítők: ördögszarv, ördögfarok, s vasvilla. (Ha jól emlékszem kb. 400Ft-ért vettük a vasvillát. De ezt is meg lehet varrni filcből, s esetleg drótot tenni bele merevítésként. De akár egy piros nyelű partvisnyélhez is hozzá lehet rögzíteni magát a filcből megvarrt vasvilla fejet.)
  • És végezetül fekete szemceruza vagy arcfestő ceruza/festék.

Ha van kedvetek, még egy piros álarcot is kivághattok dekorgumiból, csak, hogy tökéletes legyen az összhang.

Ördögjelmez maszkkal

Végezetül pedig ilyen, amikor az ördög lepaktál a tündérrel:

Ördög és tündér

Hajrá! Már csak bő egy hét van hátra a farsangi időszakból. Jó munkát!

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: