Számomra illusztris vendég járt ma az otthonomban. | baniko műhelye

Számomra illusztris vendég járt ma az otthonomban.

Tudjátok milyen jó érzés az, mikor egy hozzád hasonló alkotó, vállalkozó -, akit már régóta követsz, figyeled a munkásságát, jó esetben irigykedsz (pozitív értelemben) és felnézel rá, hogy szeretnél te is egyszer eljutni arra a szintre, - felfigyel egy posztodra és segítséget kér? Hát ez megfizethetetlen. Minden másra pedig ott van az a bizonyos kártya. Na én így jártam a múlt héten. Megkeresett Vida Andrea, az Avida Toys márka alapítója, hogy mesélnék-e neki az új vágógépemről, amiről mutattam egy fotót a Facebookon. Mondtam örömmel, akár személyesen is megmutatom munka közben. Ma szerét is ejtettük a találkozónak, megmutattam neki a gépet - persze technika ördöge is jelen volt pár perc erejéig, és egy nagyon kedves, nyitott, beszélni szerető, "hasonszőrű" embert ismertem meg személyében. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy fogadhattam szerény hajlékomban őt és férjét is.

Úgy tűnik elég sok közös vonásunk van: mindketten hamar megismerkedtünk a varrással, és beleszerettünk. Aztán másfelé sodort minket az élet, de végül újra visszakanyarodtunk a hobbinkhoz (amikor megszülettek a gyerekeink). Mert Andreának is a hobbija egyben a munkája. Ezt nem lehet másként csinálni, csakis szívvel-lélekkel.

Imádom Andiék karaktereit - elárulta nekem, hogy több, mint 60 féle figurájuk van. Képzeljétek van házilégyük, szúnyoguk, imádkozó sáskájuk is. Nem tudom, hogy honnan jöttek ezek az ötletek, de szenzációsak!

Avida Toys plüss házilegye

 

De a nagy kedvenc, ami még egy amerikai filmben is egy-két kocka erejéig látható volt, az a lajhár. Olyannyira, hogy többféle méretben, többféle anyagból készítik, mert Amerikában annál kelendőbb, minél nagyobb. És, ami a legfontosabb: Andrea minden egyes állaton ott hagyja keze nyomát legalább pár öltés erejéig, hiába van már saját műhelye, alkalmazottai.

Avida Toys - plüss lajhárok

Legújabb kollekciójuk pedig Muma névre hallgat, amiből engem a Teddy maci "szólított meg". Azt hiszem a csíkos sáljába estem bele. Ettől a sáltól annyira vidám, annyit dob a karakteren, hogy muszáj voltam belőle beszerezni egyet MAGAMNAK. Igen így nagybetűvel, mert általában, amit veszek, azt a lányom lenyúlja. De ez most az én polcomat fogja díszíteni, és valahányszor ránézek, ösztönözni fog kitűzött céljaim elérésére.

Avida Toys muma teddy bear

A vásárlók nagy kedvence pedig a nevesíthető "virsli" állatkák. Nekem a róka ebből a favorit.

Avida Toys róka

Szóval Andrea, nagyon köszönöm a mai találkozót, örülök, hogy megismertelek, és remélem a jövőben is tartjuk a kapcsolatot. Legközelebb pedig én látogatom meg Andreáékat a műhelyükben. Már izgatottan várom! Ja, és Andi sem tudott szó nélkül elmenni a szivárványpolcom előtt.

Avida Toys és baniko műhelye

 

Örömmel és mosollyal, no meg egyedi plüssökkel teli otthonokat kívánok!

 

 

 

 

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: