Szívecskés képeslap anyának | baniko műhelye

Szívecskés képeslap anyának

Ígértem, hogy mutatok olyan ötletet is Anyák napjára, amit kisebb gyerekekkel is el tudtok készíteni. Ezt a "képeslapot" szinte teljesen egyedül a 4 éves Bogi lányom alkotta, s iszonyatosan büszke vagyok rá, mert úgy színezte ki a virág leveleit, hogy alig ment ki a vonalon kívülre. Azt már biztosan észrevettétek, hogy imádom a zsinórokat. Nagyon sokféleképpen felhasználhatók, nemcsak csomagoláshoz, hanem díszítéshez, dekoráláshoz is. Amikor még én voltam ovis, nagyon sok fonallal díszített "képeslapot" készítettünk az oviban. Gondoltam most Bogival is készítünk egyet. Előkerestem az IKEA-ban vásárolt piros, papír alapú zsinórunkat, a színes ceruzákat, ragasztót, papírt, s máris indulhatott a munka. Első lépésben hajtsuk ketté a papírunkat. Használhatunk félfamentes papírt vagy kartont (fehér vagy színes) is, aminek van egy kis tartása. Ezután kívülre rajzoljunk valamilyen virágmotívumot. Én a szívecskét mindenképpen bele szerettem volna csempészni, ezért hármat rajzoltam fel a papírra virág formába rendezve. De tavasz lévén készíthetünk bármilyen tavaszi virágot, pl. tulipánt is. Ezután sima papírragasztóval ragasztózzuk be az egyik szívecske teljes felületét, s ragasszuk rá a virág körvonalára a piros zsinórt. A többit pedig bízzuk csemeténkre, vagyis hagyjuk, hogy ő "színezze be" a zsinórral a szívecskét. zsinoros-virag2

zsinor-virag1 Itt még jobban kivehető a szívecske forma.

 

Amikor elkészült a virágunk, rajzoljunk neki szárat és leveleket. A miénk picit vastagra sikeredett, de legalább a vonalon belül maradt Bogi a színezéssel. Véletlenül az asztalomon felejtettem a glitteres ragasztót, s azt elkunyerálta Bogi, így rózsaszín csillogó pöttyök is kerültek a virág köré. Mivel ez ragasztó, meg kellett száradnia, de a kisasszony türelmetlen volt, s kb. minden percben megkérdezte, hogy megszáradt-e már. Amikor elkészültünk a virággal, vágjunk ki a képeslapunknak egy színes keretet, s ragasszuk rá. Belülre pedig rajzolhatnak a gyerekek valami szépet vagy írhatunk egy szép anyák napi verset is bele. zsinoros-viragos-kepeslap

Zelk Zoltán: Reggel óta tanakodtam

Reggel óta tanakodtam, mit mondhatnék teneked? Olyan szépet gondoltam ki, Elmondani nem lehet. Nem leltem rá szavakat, még verset sem találtam. Minden, amit elmondhatnék, itt van egy szál virágban.

 

Ágh István: Virágosat álmodtam

Édesanyám, virágosat álmodtam, napraforgó- virág voltam álmomban. Édesanyám, te meg fényes nap voltál, napkeltétől napnyugtáig ragyogtál.

   

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: