Szülinapi Barbie babaruha végkiárusítás | baniko műhelye

Szülinapi Barbie babaruha végkiárusítás

Fájó szívvel, de tavaly év végén meghoztam egy döntést: - egy időre vagy örökre, ez még kérdés - megválok a Barbie babaruháktól, és lekerül a webshop kínálatából is. 2012 év elején kezdtem el lányom 3. szülinapjára kapott barbijára ruhákat varrni, mivel egy öltöztethető babával nem lehet váltóruhák nélkül játszani, a boltban pedig nem találtam az ízlésemnek megfelelő eredeti ruhákat. Aztán szép lassan elterjedt a babaruháim híre, az anyukák a csodájára jártak és ők is kértek saját kislányuknak. Így azt gondoltam, hogy milyen jó lenne erre egy üzletet felépíteni. Igen ám, csak más, ha az ember hobbiból csinál valamit, és más, ha ebből szeretne megélni. Ez volt a legelső ruha, amit Boginak készítettem ingyenes szabásminta alapján - még ma is igen jól bírja a kiképzést, pedig már 5 éves. :-)

 

Mindig is rajongtam a szép, színes kelmékért, a minőségi anyagokért, így aztán 2015 őszén elindult babaruha webáruházam. Persze hamar kiderült, hogy ha az ember már nem hobbiból varr valamit, akkor azt már nem is lehet annyiért adni, mint korábban, hiszen ki kell termelni a vállalkozással járó költségeket, illetve az adott darab elkészülésébe belefektetett időt. A boltban tömegtermelésben gyártott műanyag ruhák árával pedig képtelenség felvenni a versenyt. Én pedig már az elején tudtam, hogy nem kívánok beszállni a tömegtermelésbe, egyedi stílusos, akár ízlésformáló darabokat szeretnék, amivel örömmel játszanak a kislányok.

Nagylányom, Bogi decemberben töltötte be a 8-at, és még mindig imád barbizni, szerepjátékozni velük. Persze kezdetben csak vetkőztette őket, és ha fel kellett öltöztetni, akkor jött, hogy anya segíts! De a mai napig nincs olyan kívánságlista - legyen az szülinapi, karácsonyi, húsvéti stb. -, hogy valami babázással kapcsolatos dolog ne szerepelne rajta. Van úgy, hogy új babát kér, aminek hajlik a keze-lába, van úgy, hogy új ruhát vagy én lepem meg új bútorral a babaházába. És ha új ruhát kap tőlem, akkor mindig örömmel újságolja a barátnőinek, hogy ezt anya készítette. :-)

És, hogy miért hagyom abba a ruhák forgalmazását?

- Nincs időm új szabásminták szerkesztésére, fejlesztésre. Pedig elvárható lenne, hogy ne csak ruhája legyen a babának, hanem egy minden évszakban ráadható ruhatára, kiegészítői. De sajnos egy fenékkel két lovat nem tudok megülni. Tudom, hogy Ti, aki már vettetek tőlem ruhát, és láttátok, hogy kislányotok mennyire élvezi azóta a játékot a babáival, most szomorúak vagytok. De ígérem, hogy Nektek kitalálok majd valami megoldást. Vannak ötleteim, de még csiszolgatni kell őket. :-)

- Sokszor megkaptam, hogy drágák a ruhák. De higgyétek el, hogy rengeteg belefektetett aprólékos munka, szeretet, igényesség van benne. Jártam már egy-két vásárban, ahol természetesen megnéztem más alkotók munkáját, és azt találtam, hogy össze vannak csapva, nem elég szép kidolgozásúak. Nekem saját magam felé is van egy elvárásom, és bízom benne, hogy akik szeretik a ruháimat, azok pont úgy és olyan minőségben szeretik, ahogy én csinálom. Véleményem szerint egy kézműves terméknek nem feladata a tömeggyártásban készült termékek árával versenyezni. Egy pár darabos példányszámban gyártott termék nem tud versenyezni egy gyártósoron készült tömegtermékkel. És nem is kell neki. Arról már nem is beszélek, hogy attól egyedi valami, hogy abból kevés van. 

Ezek hatására döntöttem úgy, hogy kiárusítom a babaruháimat. És, ha már tegnap voltam 43 éves, akkor 43%-kal olcsóbban juhattok most hozzájuk 2017. január 16. és 23-a között.

Ha van kislányod, és szeretnél örömet szerezni neki, meghosszabbítva a játék élményét, akkor ne habozz, nézz körül a webshopomban és rendeld meg már most akár a szülinapi ajándékát! Garantálom neked, hogy határtalan lesz az öröme! A kedvezmény nem csak a babaruhákra, hanem az eredeti Mattel babákra, és egyéb varrott, kötött kiegészítőkre is vonatkozik.

 

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: