Tavaszváró virágok - tulipánok tenyérlenyomatból | baniko műhelye

Tavaszváró virágok - tulipánok tenyérlenyomatból

Személy szerint a kedvenc virágom a tulipán (és a nárcisz). A tavasz beköszöntével egyre több idős néni "ül ki" a közelben lévő bolt elé, s árulja a kiskertjében nőtt tavaszi virágokat. Ilyenkor szinte minden nap veszünk tőlük egy-két csokornyi virágot. Szép dísze a lakásnak, s még az illatuk is finom. A múltkor nemcsak hóvirágot hajtogattam a gyerekekkel, hanem tulipánokat is. Most azt mutatom meg, hogyan készíthetünk a gyerekekkel ilyen szép virágokat. 1. Tenyérlenyomattal Készíthetünk bimbós vagy éppen kinyílt tulipánt. Csak egy apró kezecskére van szükségünk, s némi vízfestékre, ecsetre és papírra. (A Bogi-tulipánok szárát már én fejeztem be. A Szabi pedig mesebeli virágokat készített, azért lett lila a levele.)

Tulipánok Bogi praclijaiból Tulipánok Bogi praclijaiból

 

Tulipán tenyérlenyomatból Tulipán tenyérlenyomatból

 

  2. Hajtogatással Sajnos nem volt itthon szép színes papírom, így a hajtogatott tulipánok kevésbé sikerültek színpompásra, de az ötlet a lényeg. Akár mintás papírból is hajtogathatjátok magát a tulipánt, azzal még szebb hatású képet lehet készíteni. Anyák napjára is szép ajándék lehet a nagyinak egy csokor színes tulipán. :-)

Origami tulipánok Origami tulipánok

 

Ezen az oldalon, nemcsak ennek a tulipánnak a hajtogatását találjátok meg, hanem térbeli tulipánt is készíthettek. Jó munkát!

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: