Téli mese spatulafigurákkal | baniko műhelye

Téli mese spatulafigurákkal

Tegnap a Facebookon megosztottam egy képet  Mikulásváró spatulák címmel a Kreatív Anyukák Klubjából. Délután Szabi hivatalos volt egy szülinapra, s Bogival mi itthon addig alkottunk. Pár hete pontosan ilyen célokra vásároltam a gyógyszertárban 10 db spatulát, azt hiszem kemény 60Ft-ért. Elővettük a festékeket (temperát, ill. akrilfestéket), a filcanyagokat, némi mozgószemet, s elkezdtünk alkotni. Bogi persze menet közben elcsent néhány félig kész figurát, ill. beindult a fantáziája: így kapott Rudi, a rénszarvas egy létrás pólót. (A póló ötlete a hóember sapkájáról jutott eszébe.) :-)

Bogi épp festi a rénszarvast Készül a rénszarvas

 

Le kellett ellenőrizni munka közben a bábokat Egy kis ellenőrzés munka közben

 

Amikor pedig megszületett a Mikulás, a Hóember, Rudolf a rénszarvas, a szán és a fenyőfa, no meg az ajándékok, máris kezdődhetett a bábszínház.

Ilyen lett a végeredmény Készen vannak a spatulabábok

 

Valahogy így szólt a mese:

A hóember új kalapja

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Hóember, aki a fenyőerdőben lakott egy kis fenyőfa tövében. Nagyon szomorú volt, mert már régóta vágyott egy új kalapra a mostani vásott kanna helyett. Egész nap csak sírdogált. Egyszer azonban úgy döntött cselekszik: levelet írt a Mikulásnak, amiben kért tőle egy új kalapot.  Miután a Mikulás kézhezkapta a levelet, utasította a manóit, hogy a Hóembernek is csomagoljanak egy új kalapot. Hamarosan eljött Mikulás napja. A Hóember szép rendet csinált a kis fája körül, s izgatottan várta a reggelt. Az éj leple alatt pedig Mikulás, Rudolffal, a rénszarvasával leszállította szánján az új kalapot a Hóembernek. Volt nagy öröm reggel, mikor a Hóember felébredt, s ellenőrizte a kis fenyőfáját! Boldogan nyitotta ki az ajándékát, s köszönte meg a Mikulásnak.

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: