Természetes tojásfestő anyagok | baniko műhelye

Természetes tojásfestő anyagok

Ha nem csak piros és egyéb színű tojásokat szeretnénk húsvétkor, akkor próbáljuk ki a természetes tojásfestő anyagokat is. Ezekkel is gyönyörű tojásokat festhetünk. :-)A legismertebb tojásfestő növény: a vöröshagymahéj. Pontosan nem tudom megmondani, mennyi hagyma szükségeltetik a festőléhez, de az biztos, hogy minél többet használunk, annál intenzívebb színt érhetünk el. Annyi vizet öntsünk a hagymahéjra, hogy a tojásokat ellepje. S hogy a hagymahéj milyen színt eredményez? Természetesen barnásvöröset. Ha díszíteni is szeretnénk a tojásokat a hagymahéjas festőlé előtt, akkor érdemes fehér tojásokat vásárolni, mert úgy nagyobb lesz a kontraszt a minta és a végső szín között. De a barnás tojásokon is jól mutat, ahogy a képen is látszik.

hagymahejas-tojas

Ha már hagymahéj, akkor próbáljátok ki a lila hagyma héját is. Ezzel lilásbordó tojásokat kapunk. Én bevallom még csak ezeket próbáltam, de azért összeszedtem további színeket, ha van kedvetek próbáljátok ki!

Rózsaszín: csipkebogyó - teát kell főzni belőle, s sokáig kell hagyni benne a tojást. Ehhez tényleg fehér tojást vegyetek, ha ki szeretnétek próbálni!

Kék: cékla, ill. a lilakáposzta - ez kicsit furcsának tűnhet, de azt olvastam, hogy kékre fogja meg mindkettő a tojást.

Zöld: spenót és petrezselyem. Talán ez utóbbit már mi is megpróbáltuk, de nem igazán fogta meg vagy nem is tetszett a végeredmény.

Barna: főzzetek egy jó erős kávét vagy fekete teát, amit már nem innátok meg. Ebben áztassátok akár 1 napig is a tojásokat.

Jó festést kívánok!          

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: