Tojásfestés másként | baniko műhelye

Tojásfestés másként

A szombati Római parti piacon találkoztam először Mányoky Gabi iparművésszel, aki maga is rajong a színekért, ahogy jómagam is. Gabi szereti a nagy türelmet, odafigyelést igénylő, rendkívül idő- és munkaigényes "extrém kézimunkát", amit portékái is tükröznek. A piacon álomszép, szerelem első látásra, festett tojásokat hozott. Természetesen én sem tudtam ellenállni a színkavalkádnak és beszereztem párat a tojásfánkra. Ugyan idén barkát még nem láttam, de majd megoldjuk valahogy másképp. A tojások mellett csodaszép gyöngy karkötőket is készít, a Meskán gyongytyuk néven találjátok.

Kézzel festett tojások

Gyönyörűségek

Ezek a kedvenc festett tojásaim - gyönyörű színek!

Ezek a kedvenceim

Gabival beszélgetve megtudtam, hogy nagyon időigényes egy-egy ilyen tojás megfestése. Azt is elárulta, hogy textilfestékkel festi be a tojásokat, miután kifújta őket - szerintem ez már önmagában egy nehéz feladat, hiszen a kifúrt tojás lebeg a festőlé tetején, ha pedig a víz alá nyomja az ember, utána elég nehéz kiönteni a belefolyt színezéket. Ha megszáradtak a tojások, jöhet a pöttyözés lakkfilccel. Gabi szerenységét mutatja azt is, hogy miközben dicsértem, hogy milyen egyformák a pöttyök, ő hárított, hogy nem is. Pedig hidd el, rengeteg rutin, tanulás kell egy ilyen gyönyörű tojás megfestéséhez, karkötő elkészítéséhez.

Ha jövőre Te is szeretnél egy ehhez hasonló gyönyörűséget, keresd Gabit bátran!

Végezetül íme egy kis ízelítő munkáiból:

Türkiz gyöngykarkötő

Kedvenc színem a zöld

Tarka kockás karkötő

Csodásak így együtt!

 

Ha tetszett, nyugodtan lájkold, és bátran vidd hírét Gabinak egy megosztással!

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: