Tudd meg melyik sárga árnyalat áll jól neked! | baniko műhelye

Tudd meg melyik sárga árnyalat áll jól neked!

Emlékeztek még a pár héttel ezelőtti sárga színről szóló cikkemre? Akkor megígértem, hogy megkérdezek egy stílus- és színtanácsadót is erről a színről. Fogadjátok szeretettel Zeka Stylingtól Cseke-Kovács Zsófia szín- és stílustanácsadó írását. 

 

Színtanácsadóként a legtöbb negatív előítélettel a sárga szín kapcsán találkozom. A nők félnek ezt a színt hordani és nehezen is találják el a megfelelő árnyalatot. 

Talán te is hallottad már azt a városi legendát, hogy ezt a színt csak nyáron vehetjük fel. Akkor, ha már szépen lebarnultunk. Szerencsére ez nincs így. (A férjem szájából ez sűrűbben hangzik el, pedig én örülnék, ha nemcsak feketébe, sötétkékbe öltözne.)

A számodra előnyös árnyalatú sárga mindig jól áll, évszaktól, barnaságtól függetlenül. Az igaz, hogy a lebarnult bőrön a kevésbé előnyös árnyalatok kicsit elfogadhatóbbak tűnnek, de attól meg nem lesznek jók.

 

No de akkor milyenek az előnyös árnyalatok?

Nehéz erről anélkül beszélni, hogy valaki ismerné a saját színtípusát. De alapvetően megkülönböztetünk hideg és meleg árnyalatokat. A melegebb árnyalatok sárgásabbak, a hidegebbek kékesebbek. Ez pont a sárga színnél picit nehezebben értelmezhető, de a kendők nyelvén körülbelül arra kell gondolni, hogy a hideg sárgák a citromosabb árnyalatok, a melegebb sárgák a narancsosabb, napocska színek.

 

A telek számára tökéletes árnyalatok az élénk és hideg színek. Még jobb ha fényes az anyagok stuktúrája. A sárgából a tiszta citromos árnylatok állnak a legjobban a számukra. Az élénk teleknek még akár az az igazi, szemkifolyató neonsárga is feldobhatja a szettjét.

 

Tél típusnak ez a sárga árnyalat áll jól.

 

A nyár típusoknak a már kicsit visszafogottabb, törtebb, szürkésebb hideg citromsárgák állnak jól. Itt az anyagok inkább tompábba és áttetszőek.

 

Nyár típus - sárga árnyalatok

 

A tavasz típusok csodálatosan ragyognak az élénk és meleg színű napsárgákban, élénkebb színű narancsokban.  Az ő számukra a világosabb árnylatok hozzák meg azt a pluszt, ami felteszi az öltözékükre a koronát.

 

Tavasz típusúaknak ez a sárga árnyalat áll jól.

 

Az ősz típusok viszont inkább nyúljanak a törtebb, sötétebb és melegebb tónusokhoz. Ilyenek az okker, currysárga, mustársárga. A legtöbb színtípust ezek a ruhák beöregítik és besárgítják, rajtuk mégis álomszépen mutatnak. 

 

Ősz típus - sárga árnyalat

 

Te tudod, hogy melyik színcsoportba tartozol? Arra is kíváncsi lennék, hogy vajon van-e összefüggés aközött, hogy milyen színek szólítanak meg, és hogy milyen típusba tartozunk. Másfél hét múlva én is megyek Zsófihoz egy tanácsadásra (ezt kértem a férjemtől szülinapi ajándéknak), hátha utána okosabb leszek. Mindenképp szeretnék beszámolni arról is nektek!

 

Addig is örömmel és mosollyal teli napot kívánok!

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: