Új kezdet, új külső | baniko műhelye

Új kezdet, új külső

Sajnos az elmúlt pár hónapban nem volt időm a bloggal foglalkozni, de ennek most már vége. (Remélem Ti is örültök ennek.) A hanyagolás oka pedig az volt, hogy a leendő babaruha webáruházam miatt elkezdtem saját magam átalakítani az oldalamat, így a blogomat is parkolópályára tettem. Ha az ember lánya arra adja a fejét, hogy saját vállalkozást indítson, akkor sokat kell tanulnia, s egy kicsit érteni kell mindenhez (webdesign, webfejlesztés, pénzügy, adózás, könyvelés, jog, marketing, fotózás, írás, saját szakmája stb.). Ennyi mindent viszont lehetetlen egy személyben csinálni, így természetesen a blog sínylette meg a dolgot. :-(

Ráadásul november elején "szembejött velem" egy Dobbantó névre hallgató, 6 hetes női vállalkozásfejlesztési tréning a SEED Alapítvány és a Budapest Bank szervezésében. (Magáról a programról, s az ott megismert lányokról később még írok.) Muszáj volt megragadnom a lehetőséget, s férjemmel megbeszélve a dolgot (merthogy ez heti 2 teljes napi elfoglaltságot jelentett 6 héten át, amibe a karácsonyi időszak is beleesett), jelentkeztem a képzésre. Kétszeres túljelentkezés miatt elsőre nem kerültem be a 20 fős csoportba, bár ígéretesnek tartották a vállalkozásom ötletét. Aztán hétvége felé jött a telefon, hogy mégis. De jó, de jó!!! Abszolút pozitívan, s kíváncsian vágtam bele a programba. Már az első nap után lehetett érezni, hogy egy erős, egymás személye és munkája iránt nyitott, nagyon jó kis csapatot sikerült összeválogatniuk a szervezőknek. Olyan érzés volt, mintha már ezer éve ismernénk egymást. :-) A november-december a képzéssel telt. A program egyik előnye, hogy nagyon gyakorlatorientált volt. Olyannyira, hogy a program végére le kellett adnunk egy üzleti tervet, amit január elején prezentálni is kellett a tanárok, a Budapest Bank képviselője és a képzés résztvevői előtt. Már maga a feladat sem volt könnyű. Ehhez tegyétek hozzá még a 2 hetes karácsonyi szünetet 2 eleven gyerekkel, akik 5 percenként nyaggatnak, s a karácsonyi búsójárással. A 2 ünnep között reggeltől hajnalig asztalra leborulva írtam az üzleti tervet, de a végére összeállt! Megérte, és még a prezentáció is jól sikerült!

Közben persze havi 2 alkalommal mentem Fehérvárra a textiljáték-képzésre, ahol már végre babákat is "gyártottunk". (Természetesen mindet megmutatom majd Nektek.) Időközben megszületett a vizsga időpontja is: március eleje. Hurrá-hurrá!! Férjemmel közösen úgy döntöttünk, hogy a weboldalam átalakítását rábízzuk egy szakemberre időt spórolva ezzel. Mi pedig elkezdtük a webáruház szerkezeti és design részét kialakítani. Aztán februárban hideg vizes zuhanyként ért a hír, hogy a vizsgát elhalasztották július közepére. :-( Így sajnos a babaruha webáruházam nyitása is tolódik. Ezért mindenkitől elnézést kérek, aki már ezer éve erre vár! Remélem a szebbnél szebb babaruhák kárpótolnak majd Benneteket, s a blogomat is hamarosan újra olvassátok.

S a végére egy jó hír: mostantól kezdve már nem csak az én bejegyzéseimmel találkozhattok, hanem Juditéval is (aki ÉjiBagoly néven írja majd klasszabbnál klasszabb cikkeit), aki szakmáját tekintve újságíró, s ő is 2 gyermek anyukája. S hogy milyen témákról írunk majd, azt csak legközelebb árulom el.

Addig is örömmel és mosollyal teli alkotást és játékot kívánok!

B.Anikó

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: