Újabb tojások, ezúttal papírból | baniko műhelye

Újabb tojások, ezúttal papírból

Tegnap este megint kézműveskedtünk a gyerekekkel. Persze újra hungarocell tojást szerettek volna festeni, de akkor én mit alkotok belőlük a jövő héten? Így rábeszéltem őket, hogy szimplán papírból díszítsünk tojásokat. Szerencsére beleegyeztek. :-)

Készül Bogi hímes tojása Készül Bogi hímes tojása

 

Szabi is serénykedik Szabi is serénykedik

 

Hozzávalók

  • félfamentes rajzlap (a sima fénymásolópapírnál kicsit vastagabb a tartása)
  • színes papírok (nekünk csak egyszínű volt itthon, de ha van mintás papírotok, azzal még díszesebb tojásokat készíthettek)
  • tavaszi mintájú lyukasztó
  • olló
  • papírragasztó
  • tojássablon (letölthető)

Elkészítés menete

  • A tojássablont nyomtassuk ki a félfamentes papírra.
  • Vágjuk ki vagy vágassuk ki a gyerekekkel.
  • Innentől kezdve a fantáziánkra van bízva, hogy a színes papírokkal hogyan díszítjük a tojásokat.
Mozaik: Vágjuk kb. 1 cm-es papírcsikokat, s azokat vágjuk fel további apró négyzetekre. Ezeket lehet a tojásokra ragasztani.
Virágos (lyukasztóval): A tavaszi lyukasztóval több féle összeillő papírból vágjuk ki a mintákat, s ezeket ragasszuk fel a tojásra.
Egy szál virág: Akár képet is "varázsolhatunk" magára a tojásra, felhasználva a színes papírokat és a lyukasztónkat. (Ezt egyébként Szabi Sanyi papának készítette névnapjára.)
Csíkos: A tojás hátoldalára ragasszunk színes papírból kivágott csíkokat. Majd vágjuk le a felesleget. Ezután pedig a lyukasztóból kivágott virágokkal díszítsük.

papirtojasok

Jó munkát!  

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: