Vagány járgányok | baniko műhelye

Vagány járgányok

Tegnap egy nagyon jó kis téma "pottyant az ölembe". Nevezetesen: az oviban járművek témahét van. Azt gondolom kézműveskedni alapvetően a lányok szeretnek. Ez viszont a fiúk körében is biztos sikert arat. Többféle alapanyagból is készíthetünk vagány járműveket. Először is, s talán a legegyszerűbb: a papír. Rajzoljuk meg az autót, motort, vonatot; vágjuk ki; színezzük vagy fessük ki; s végül milton kapoccsal rögzítsük a kerekeit a képen látható módon. (Ezt már a Szabi készítette az oviban.)

Szabi ovis autója Szabi ovis autója

 

Ezen az oldalon találtok nyomtatható sablonokat is. Készíthetünk járgányt a sokoldalú felhasználásáról ismert WC papír gurigából is. Némi festék, s fantázia szükségeltetik hozzá. A kerekek szintén milton kapoccsal vannak rögzítve a gurigához.

WC-papir-gurigabol-autoForrás és ötlet

Készíthetünk járgányokat flakonból, kupakokból és hurkapálcikából. Én is félretettem az alábbi kék flakont, ill. talán még egy fekete, kacskaringós nyakú lefolyócső tisztítós flakon is lapul a szekrény alján. A kupakokat meg alapból gyűjtöm, mert szintén sokoldalú a felhasználási lehetőségük. :-) flakonbol-auto Ezeket most beküldöm az oviba, s kíváncsian várom, hogy mit alkotnak belőle. Természetesen majd megmutatom a végeredményt, ha lesz rá mód. Addig is íme egy kis inspiráció flakonjárgányokra.

flakonbol-autóForrás és ötlet

Holnap pedig az oviban tejesdobozokból fognak járműveket alkotni. Már kíváncsian várom a végeredményt, de természetesen összegyűjtöttem pár ötletet. :-)

Teherautó tejesdobozból Teherautó

 

 Forrás

Vitorláshajók Vitorláshajók

 

 Forrás

Remélem kedvet kaptatok az alkotáshoz! A kész műveket szívesen megosztom a Facebook oldalamon, ha elkülditek nekem. Vagy Ti is feltölthetitek. :-)

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: