Valentin napi ötletek gyerekeknek | baniko műhelye

Valentin napi ötletek gyerekeknek

Az alábbiakban összegyűjtöttem pár saját és nem saját ötletet Valentin napra, amit akár gyerekekkel is elkészíthettek. Természetesen mindegyiknek szívecske az alapja. A mini farsangi és Valentin-napi sablonfüzetemben többféle méretű és fajtájú szív sablont találsz. Kezdjük mondjuk egy szívecskés karkötővel. Minden kislány szereti a gyöngyöket, s szeret gyöngyöt fűzni. Vegyetek pár darab szív alakú gyöngyöt, s fűzzetek belőle karkötőt vagy nyakláncot.
Szívecskés karkötő Szívecskés karkötő

A Hama-nak és a SES-nek is vannak kifejezetten szív formájú sablonjai vasalható gyöngyökhöz. Jó móka közösen elkészíteni egy ilyen szívecskét.
SES vasalható gyöngyök SES vasalható gyöngyök

Ha papírból szeretnétek alkotni valamit otthon, itt ez a szívekből összerakott kismadár. Találjatok ki más figurákat is, de csak szíveket használjatok fel hozzá! Bagoly-szivecskekbol Emlékeztek még erre a játékra gyerekkorunkból? Sajnos a nevét nem tudom, pedig sokat játszottuk a suliban.

fortune-teller-valentines2

Készíthettek könyvjelzőt is. Bár a gyerekek még nem "olvasnak", de biztos Nektek  is van kedvenc mesekönyvetek, ahol tudjátok használni esti mesénél, vagy akár ajándéknak is remek ötlet. Ezt a lenti szívecskés könyvjelzőt én készítettem 2 szív forma összeragasztásával (sablont megtaláljátok a mini farsangi és Valentin-napi sablonfüzetben), s most ötlet keresgélés közben több kézműves oldalon is rábukkantam, többek között Martha Stewart oldalán is.

szivecskes-konyvjelzo1-by-baniko

szivecskes-konyvjelzo-by-baniko

Nekem személy szerint csak egy bajom van ezzel a könyvjelzővel. Túl nagy, s túl sok lóg ki a könyvből, így félő, hogy egy idő után tönkremegy, ill. én a kis táskákat szeretem, amibe ez nem férne bele, meggyűrődne. Találtam viszont egy origami hajtogatott könyvjelzőt is, ezt is biztos kipróbálom.

Hajtogatott szív könyvjelző Hajtogatott szív könyvjelző

sarokkonyvjelzo Sarokkönyvjelző

De készíthettek színes papír, lyukasztó és szalag segítségével "hagyományos" könyvjelzőt is.

Valentin-napi-konyvjelzo

Ha még nem nyomdáztatok, itt a remek alkalom, hogy kipróbáljátok. Dekorgumiból vágjátok ki a Nektek megfelelő méretű szívet a sablonból, s ragasszátok fel pl. egy fakockára (lásd a fotón), egy üres kupakra stb., de akár krumpliból is elkészíthetitek a sablont. Utána már csak azt kell eldöntenetek, hogy mire szeretnétek nyomdázni, s ehhez való festéket kell kiválasztani (pl. sima vízfesték, ha papírra; akrilfesték, ha mondjuk konzervdobozra használnátok, s textilfesték, ha pólóra vagy táskára nyomdáznátok).

Valentin-napi-nyomda

Ha már nagycsoportos vagy még nagyobb gyerekeitek vannak, akkor ők már biztos fogtak tűt a kezükbe, így könnyen elkészíthetik az ITT talált szívecskés képeslapot, melyet akár Anyák napjára is ajándékozhattok nagyszülőknek.

szives-kepeslap-250-2

S végezetül itt egy nagyon helyes szívecskés filc táska szintén Martha Stewart oldaláról:

Szívecskés filc táska Szívecskés filc táska

Remélem mindenki talált kedvére való szívecskés alkotnivalót így Valentin-nap környékén. A fenti ötleteket természetesen Anyák napján is fel tudjátok használni. Jó alkotást kívánok!

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: