Virágnyomda PET palackból és kupakból | baniko műhelye

Virágnyomda PET palackból és kupakból

Sajnos hétvégére újfent lebetegedett a Bogi, így nem tudtunk elmenni az előre betervezett budatétényi szüreti felvonulásra. Pedig Bogi mostanában nagyon odavan a lovakért. Persze csak mesékben (élő lóhoz nem hiszem, hogy oda merne menni), ill. folyton lovacskásat játszik, s négykézláb törli fel a lakást. Nem akartam Szabit "büntetni" azzal, hogy neki is a lakásban kell ülni, így sikerült egy rokon "bébiszittert" beszerveznem (ugyanis Tamás 3 napos céges sörivászaton vett részt Münchenben), s vele kimentek a Margitszigetre. Mi pedig addig Bogival újra alkottunk - persze betegen sokkal kevesebb ideig kötötte le a dolog, de jópofa mulatság volt. Kitaláltam, hogy megint újrahasznosítunk:

nyomdázni fogunk, mégpedig virágokat.

Volt itthon egy csomó kiürült PET palackunk (1,5 literes és 0,5 literes ásványvizes, üdítős), sőt átkutattam a műanyag szelektív kukánkat is kincsekért. :-) Most már adott volt egy csomó PET palack és kupak (kicsi, nagy, lapos stb.). Elővettem a festéket - ujjfestéket használtunk, de temperával vagy akril festékkel sokkal szebb hatást érhetünk el -, s indulhatott a móka. nyomda PET palackbol  
  • Három kis tálkába festéket öntöttem (pirosat, sárgát és kéket), majd a PET palackok alját belemártottam, s rányomtam a papírra. Mivel mindegyik palack alja más formájú, ezért különböző virágokat kaptam, nem volt 2 egyforma köztük - hacsak én nem akartam szándékosan egyformára őket.

  • Miután megszáradtak a virágok, elővettem a temperát, s szárat, levelet festettem nekik. S ha ez is megszáradt, tádááám készen volt a képünk.

És ekkor jött az újabb ötlet: mi lenne, ha a kupakokkal is nyomdáznánk? A technika ugyanaz, mint az előbb: kupakot festékbe belemártani, majd rányomni a papírra. A kis és nagy kupakok váltogatásával változatosabb képet készíthetünk. Először egy pillangóra érkezett megrendelés Bogitól, majd készítettem egy csigát is. nyomda kupak lepke nyomda kupak csiga Természetesen a virágok sem maradhattak el. nyomda virág PET S ha már szüret, ill. a betakarítás ideje a szeptember (hétvégén legalábbis még szeptember volt), akkor pár gyümölcs is készült, mindkettő kupaknyomdával. nyomda kupak szőlő nyomda kupak cseresznye És végül, de nem utolsó sorban Bogi művei: kék virágok PET palackból, ill. kék szemű és farkincájú pillangó apró szárnyakkal kupaknyomdából. :-)) nyomda Bogi virágok

nyomda kupak lepke2

A fentebb elkészült alkotások inkább lányosak, mivel Bogival készítettük, de Ti nyugodtan vegyétek fiúsabbra (autó, repcsi, hajó, vonat stb.). Én csak az ötletet adom, a képeket Ti készítitek személyre szabva. :-)) Jó alkotást kívánok!      

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: