Zselégyertya, mint karácsonyi ajándék | baniko műhelye

Zselégyertya, mint karácsonyi ajándék

Idén remek ötletet találtak ki az oviban a közös karácsonyi készülődésre: zselégyertyát készíthettek a gyerekek üvegpohárban. Persze csak úgy koncepció nélkül, mindent bele alapon, s természetesen egy kis szülői segítséggel. :-) zselegyertya-by-banikoHa Ti is szeretnétek ajándékba elkészíteni karácsonyra vagy csak magatoknak az ünnepi asztalra, akkor íme: Hozzávalók:

  • színes vagy átlátszó gyertyazselé (kapható színezett zselé is, de por segítségével Ti is színezhetitek),
  • kanóc,
  • üvegpohár és
  • díszítőelemek (pl. homok, színes dekorhomok, szárított virágok, bogyók, gyöngyök stb.).

Elkészítés menete:

  • Az üvegpohár (ha ajándékba készítjük, akkor válasszunk egy szép, dekoratív, öblös poharat, aminek már a formája sem hétköznapi) aljába szórjunk homokot, majd "dobáljunk bele" mindenféle egyéb díszítőelemeket. A homok az alján marad, míg a könnyebb elemek, pl. egy szárított bogyó, lebegni fog a kész gyertyában. (Az egyik gyertyánál próbáltam egy kis koncepciót is belecsempészni, s csíkosra megcsinálni az alját, de Bogi lehurrogott.)
  • zselegyertya1-by-banikoMajd melegítsük fel a zselét. Ehhez válasszunk ki 2 edényt. A kisebbikbe tegyük bele a zselét, s így együtt tegyük bele a nagyobb főzőedénybe. Ez utóbbit töltsünk fel kb. 1/3-ig vízzel. Kezdjük el melegíteni, de óvatosan figyelve arra, hogy nehogy víz vagy gőz érje a kisebb edényben lévő zselét, mert használhatatlanná válik.
  • Ha felmelegedett a zselé, akkor óvatosan - természetesen egy felnőtt végezze - öntsük rá a pohárban lévő alkotásra.
  • Utolsó lépésként, a már majdnem megszilárdult zselébe szúrjuk bele a kanócunkat.
  • Hagyjuk kihűlni és megdermedni a zselét, és már kész is a gyertyánk.
  • Ha gondoljuk, akkor utólag díszíthetjük a pohár peremét. Az oviban erre szimpla ragasztót és sót használtak, de hópasztával is működhet.

Nekünk biztos ezek lesznek a gyertyáink a karácsonyi asztalon. Jó alkotást kívánok!

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: