Húsvéti mese- és foglalkoztatófüzet, 3 db húsvéti ujjbábbal (nyuszi, kacsa, bárány)


  • 2018.már.08.
  • Húsvét, Mesék

A tojásfestő verseny

Kíváncsi vagy, hogyan készült Drazsé, Tási és Bee a tojásfestő versenyre, és kié lett a legkülönlegesebb hímes tojás?

E tavaszváró mesében összegyűlik a három jóbarát – a nyuszi, a kacsa és a bárány –, hogy részt vegyenek a versenyen. Izgatottan készülődnek, de arra nem számítanak, hogy hirtelen eltűnik a legfontosabb kellék, és nem tudják elkezdeni a tojásfestést. Mit tesznek a bajban, hogyan tudnak mégis közösen alkotni, és mi köze mindehhez a halaknak?

Megtudhatod, ha elolvasod ezt a kedves kis történetet. A mese végeztével pedig oldjátok meg a főszereplőkhöz kapcsolódó játékos feladatokat és bábozzátok el a mesét.

A mesét -  hossza miatt - óvodás és kisiskolás korosztály számára ajánlunk.

*****

Ha már unod a sokadik csokitojást és csokinyuszit, ajándékozz húsvétra gyermekeddel közösen eltöltött minőségi időt! A tévéznézés helyett válaszd ezt a mini húsvéti mese- és foglalkoztatófüzetet ujjbábokkal együtt. Hangolódjatok közösen az ünnepre a tojásfestés előtt!

Ezzel a csomaggal játékos módon készülhettek a húsvétra:

- Bújjatok össze és olvassátok el ezt a tanulságos mesét.

- Oldjátok meg a benne lévő fejlesztő feladatokat.

- Játsszátok el a mesét az ujjbábok segítségével. A bábokat később más mondókához, meséhez is felhasználhatjátok.

- A mese végeztével pedig Ti is rendezzetek tojásfestő versenyt, de szigorúan csakis természetes tojásfestő növényeket használhattok hozzá.

A csomag tartalma:

- 1 db mese

- foglalkoztató feladatok a meséhez kapcsolódan

- 3 db ujjbáb (kacsa, nyuszi, bárány) a mese elbábozásához.

+ két, a meséhez kapcsolódó letölthető bónusz játék (egy húsvéti dobble és egy memóriajáték)

 

Ha Te is meg szeretnéd rendelni, kattints ide!

Örömmel és mosollyal teli szórakozást kívánok!

 

"Tojásfestő verseny" című mesés munkafüzet gyerekeknek.

Amikor a kezembe került az első példány azaz maga a mese, amely a tanítójellegű műmese kategóriába tartozik, rögtön arra gondoltam, hogy egy gyerek számára, miért lehet élvezetes és vajon miért vásárolnám meg az ujjbábokat a mesével. 

A mese a tanítójellege mellett - gondolok itt a tojás jelentésének magyarázatára, a festéket adó növényekre, vagy az önbizalomerősítő mondatokra - a szavakba rejtve adnak egy olyan jellegű megerősítést, amelyet a gyerek a mese hallatán és később az ujjbábokkal játszott szerepjátékokban önkéntelenül is elsajátít és egyidőben játékosan tanul is. Vizuális etrénerként a véleményem, hogy mind a rajzok, mind pedig a munkafüzet végén levő gyakorlatok a gyereket arra ösztönzi, hogy csináljon valamit, és ne csak a TV előtt üljön, ami dicsérendő. Gáspár Tamás rajzai inspirálóak, humorosak, valamint megmutatják BEE, DRAZSÉ, TASI ujjbábokat a mesefüzet lapjain is és a képek jól illeszkednek a mese adott szövegéhez. 
Ezenkívül márcsak egy dolog hiányzik, hogy szülőként a meseolvasás, a gyakorlatok, a közös bábozás után elővegyük a friss tojásokat és közösen fessük meg őket húsvét előtt. Így nemcsak a gyerek tanul és örül az ajándéknak, hanem mi is vele örülünk és boldog perceket töltünk el vele közösen, ami megfizethetetlen. 
Ha már nagymama lennék, akkor pedig az unokáimmal és barátaikkal közösen megrendezném a tojásfestő versenyt és később a szülőknek mutatnák meg azokat és azt, hogy mennyire ügyesek is a tojásfestésben. Igazi jó móka lenne.
Remélem, több ilyen komplex terméket kapunk továbbra is Meseeszter tollából és baniko műhelyéből!
P. Rita, vizuális tréner