Húsvéti mese- és foglalkoztatófüzet, csináld magad húsvéti ujjbábokkal


  • 2018.már.08.
  • Húsvét, Mesék

A tojásfestő verseny

Kíváncsi vagy, hogyan készült Drazsé, Tási és Bee a tojásfestő versenyre, és kié lett a legkülönlegesebb hímes tojás?

E tavaszváró mesében összegyűlik a három jóbarát – a nyuszi, a kacsa és a bárány –, hogy részt vegyenek a versenyen. Izgatottan készülődnek, de arra nem számítanak, hogy hirtelen eltűnik a legfontosabb kellék, és nem tudják elkezdeni a tojásfestést. Mit tesznek a bajban, hogyan tudnak mégis közösen alkotni, és mi köze mindehhez a halaknak?

Megtudhatod, ha elolvasod ezt a kedves kis történetet. A mese végeztével pedig oldjátok meg a főszereplőkhöz kapcsolódó játékos feladatokat és készítsétek el az ujjbábokat.

Óvodás és kisiskolás korosztály számára ajánlunk.

*****

Ha már unod a sokadik csokitojást és csokinyuszit, ajándékozz húsvétra gyermekeddel közösen eltöltött minőségi időt! A tévéznézés helyett válaszd ezt a mini húsvéti mese- és foglalkoztatófüzetet kivágható ujjbábokkal együtt. Hangolódjatok közösen az ünnepre a tojásfestés előtt!

Ezzel a csomaggal játékos módon készülhettek a húsvétra:

- Bújjatok össze és olvassátok el ezt a tanulságos mesét.

- Oldjátok meg a benne lévő fejlesztő feladatokat.

- Vágjátok ki az ujjbábokat, varrjátok össze, majd játsszátok el velük újra a mesét. A bábokat később más mondókához, meséhez is felhasználhatjátok. A varrás pedig a rajzoláshoz hasonlóan fejleszti a finommotorikus mozgást.

- A mese végeztével pedig Ti is rendezzetek tojásfestő versenyt, de szigorúan csakis természetes tojásfestő növényeket használatával.

A csomag tartalma:

- 1 db mese

- foglalkoztató feladatok a meséhez kapcsolódan

- 1 db kiváló minőségű, puha 100% poliészter (ÖKO-100-as) nyomott filc (egészségre nem ártalmas festékkel nyomva).  A barkácsfilc bolyhosodásra hajlamos. Mosható.

+ 2 letölthető, a meséhez kapcsoló játék (egy Dobble és egy memóriajáték)

Ha Te is meg szeretnéd rendelni, kattints ide!

Örömmel és mosollyal teli szórakozást kívánok!