Termékek Menü
0
   

Kajla világgá megy c. mesefüzet

Kajla mesefüzet Kattints ide a nagyításhoz.
További képek
Bruttó ár:
990 Ft
Végre nyomtatásban is megjelent a plüssállatokhoz kapcsolódó mesesorozat első része Kajla világgá megy címmel.
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: BNKMSF-0001
Menny.:db
Leírás és Paraméterek

Kalandos állatmese óvodásoknak Kajláról a szeleburdi kiskutyáról.

Miért fontos a mese a kisgyermek életében?

Először is, mivel ilyenkor együtt van a szülő és a gyerek, egymásra tudnak hangolódni, minőségi időt tudnak eltölteni együtt. A mesélés egy bensőséges szituáció, szoros érzelmi kötődést hoz létre a szülő és a gyermek között.

Másodsorban pedig, mert a mese hatással van a gyermek értelmi és érzelmi fejlődésére. Kitágítja a fantáziájukat, fejleszti a képzelőerejüket és a szókincsüket. Nem egy előre megrajzolt klisét, sablont kapnak a meséhez, mint tévé nézés közben. El tudják képzelni, meg tudják „rajzolni” saját maguknak belül a hallott mesét.

Mese hallgatás közben a gyermek a főhőssel azonosulva ugyanazokat az örömöket, feszültségeket, félelmeket éli meg, amivel saját, mindennapi élete során is találkozik. Hamar megtanulja, hogy a mese folyamán minden jóra fordul, a jó elnyeri jutalmát, a gonosz pedig megbűnhődik. A főhőssel való azonosulás pedig segít saját konfliktusai, félelmei, kudarcai feldolgozásában – hiszen a végén minden elrendeződik. Ezért sem baj, ha a gyermek sárkányokkal, gonosz boszorkákkal is találkozik a mesékben. Így a mese egyfajta feszültségoldó „eszközzé” válik, mely pozitív hatást gyakorol a kisgyerekekre.

Fontos azonban, hogy a gyerekek életkorának megfelelő mesét meséljünk.

A háromévesek imádják az állatos meséket (nem azonos az állatmesékkel), egyszerű, könnyen érthető történeteket házi- és vadállatokról, képeket nézegetve.

4-6 éves korban jön el a varázsmesék (tündérmesék) ideje, ekkor tud a gyerek végighallgatni egy hosszabb történetet. Kialakul a szimultán kettős tudat, az átélés kettőssége: tudja a gyerek, hogy csak mesét hallgat, mégis beleéli magát, meghatódik, örül a szereplőkkel.

A meséket aztán el is játszhatjuk, bábozhatjuk növelve ezzel az együtt töltött minőségi időt.

Ha érdekel a mese folytatása, iratkozz fel ingyenes, 5 részes mesesorozatomra, ahol elolvashatod a többi négy mesét is, és megismerkedhetsz a többi állattal is.

 

 

 

Formátum A5, 8 oldal
Korosztály 3 éven felülieknek
Kiknek ajánljuk? Lányoknak, fiúknak, felnőtteknek
Milyen alkalomra ajánlom? Szülinapra, névnapra, húsvétra, gyereknapra, karácsonyra vagy "csak úgy"
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Kíváncsi vagyok véleményedre, kérlek írd meg!


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Termék címkék: Kajla, mese, mesefüzet