Itt a farsang, áll a bál...

A farsangi időszak minden évben Vízkereszttől Hamvazószerdáig tart. Csúcspontja, a farsang farka (farsang-vasárnap, farsang-hétfő és húshagyókedd), vagyis a karneváli időszak. Ekkor tartják a nagy karneválokat, mint pl. a velencei vagy riói karnevált, ill. nálunk a mohácsi busójárást (a Mohács környékén élő délszlávok alakoskodó felvonulását). Legjellemzőbb eseménye az álarcos, jelmezes alakoskodás.

"Alakoskodás az a tevékenység, melynek keretében az alakoskodó álöltözet, mozdulatok és arcjáték, esetleg álarc segítségével valakit vagy valamit megjelenít, „formáz”. Célja lehet mágikus-vallásos, segítségével megjelenítik az ősöket, szellemeket, istenségeket vagy pedig utánzás, szórakoztatás: a színjátszó tevékenység előfokának tekinthető." (Magyar Néprajzi Lexikon)

 

A farsangi időszak a karnevál mellett a télűzésről, a mulatságról, az örömről is szól. A gyerekeknek. Mi anyukák meg azon aggódhatunk, hogy idén milyen jelmezötlettel áll elő csemeténk, és azt hogyan tudjuk megvalósítani. Az ovis gyerekek körében népszerűek az állatos jelmezek, ők még talán kevésbé vannak kitéve a tévében látott meseszereplőknek, karaktereknek.

Saját tervezésű, egyedi állat álarcainkkal az otthon is könnyen elkészíthető jelmezekhez szeretnénk segítséget nyújtani. Legnépszerűbb álarcunk a farkas és róka álarc, de emellett talász még kutya jelmezhez is kiegészítőt.

 

A farsang 2019-ben január 6. és március 6. közé esik.

 

 

 

 

 


Jelenleg az alábbi álarcok közül tudsz választani. További információért kattints arra a fotóra, amelyik álarc érdekel. A cicából kérhetsz feketét, szürkét vagy akár fehéret is. Mivel ez egy szezonális termék, nincs raktárkészlet, megrendelés után készítem el őket.

 
Ha viszont egyszerre több álarcot szeretnél egyszerre rendelni, kattints az alábbi gombra!