Talán Neked is volt gyerekkorodban kedvenc plüssállatod, aki nélkül nem tudtál elaludni, akit mindenhova magaddal vittél. Még az is előfordulhat, hogy mind a mai napig megtartottad, és ott lapul valahol a szekrényed mélyén. Minden kisgyermek életében eljön az a pillanat, amikor szüksége lesz egy alvócimborára vagy játszópajtásra. A plüssjátékok erre tökéletesen alkalmasak. Nem csak pihe-puhák, hanem kedves, szerethető, bájos figurák. A pszichológia Donald Winnicott után átmeneti vagy vigasztárgyaknak nevezi őket. Funkciójuk pedig nem más, mint a biztonság megteremtése. Ez a tárgy, ami a plüssön kívül lehet akár egy takaró, pelenka vagy alvókendő is, csak és kizárólag a kisgyermeké, nem lehet tőle elvenni (még kimosni sem, mert akkor megváltozik az illata, szaga), megváltoztatni (sokan még megvarrni sem engedik - lásd a lányom). Egy kisgyermek számára ez a tárgy egyben a barátja, játszópajtása is. Nevet ad neki, ölelgeti, akár levezetheti rajta indulatait, félelmeit; tehát a kisgyerek életének, fejlődésének fontos része. Óvodás korban kicsit kibővül a szerepe: megjelenik az életében az utánzás, így a szerepjátékok egyik fontos eszköze lesz. Ha pedig már érzelmileg nem lesz rá szüksége a gyereknek, úgyis magától félreteszi. Aztán felnőttként, nosztalgiából újra előveszi vagy meglepi magát egy újjal.

Miután megszereztem a textiljáték-készítői képesítést, nem is volt kétséges, hogy nekem is lesz saját plüssállatom.

 


Amit tudni érdemes plüsseinkről

Plüsseink tervezése során az volt a célunk férjemmel közösen, hogy egy egyszerű vonalvezetésű, szerethető, ölelgetnivaló, karakteres, színes figurákat keltsünk életre, amelyeket jó kézbe venni, nem tucattermékek és többféle funkcióval is bírnak - alkalmasak szerepjátékra, remek alvótársak és nem utolsó sorban mutatós lakásdekorációk is egyben. Figuráinkat gondosan kiválogatott minőségi alapanyagok, gazdag színvilág, igényes kivitelezés jellemzi, mely gyermekek esetén segíti a színek beazonosítását, felismerését; a különböző anyagok pedig fejlesztik a taktilis érzékelésüket. De bátran kijelenthetem, hogy minden gyermek és felnőtt lelkébe melegséget varázsolnak. Különleges ismertetőjelük, amitől kicsit "mások" lesznek, a különböző nagyságú gombszemeik, így elsősorban 3 év feletti kicsiknek és felnőtteknek ajánlom őket.

Még a legegyszerűbb karaktereket - mint például a hold, nap, felhő - is saját magunk készítjük, pontosabban férjem rajzolja, nem az internetről "szedjük le" a szabásmintát.

 


Miből készülnek?

Sokszor kérdezik tőlem, hogy miért plüssállatoknak hívom, mikor nem is plüssből készülnek? Erre nagyon egyszerű a válaszom: azért mert mára a plüssfigura, plüssjáték egy gyűjtőfogalommá vált függetlenül attól, hogy milyen anyagból készültek. Egy szőrös macit is plüssmacinak hívunk, pedig lehet, hogy műszőrből vagy wellsoftból készült.

Testük: Testük elejéhez kiváló minőségű, színes, 100% amerikai pamutvásznat vagy szintén kiváló minőségű európai oeko-tex anyagot használok. Nagyon szeretek amerikai anyagokkal dolgozni, mert sokkal színesebbek, lágyabb tapintásúak, forma- és színtartóbbak európai társaiknál. Figuráim hátoldalát pedig pihe-puha mikropolárból készítem, tehát a plüssökre jellemző puhaság itt megtalálható. Egyes színárnyalatok még az átlagnál is selymesebb tapintásúak.

Tömőanyag: antiallergén, 100% szilikonozott PES. Ezt kifejezetten babákhoz, textiljátékhoz használják, mert az apró alkatrészeket is könnyebb kitömni velük, ráadásul mosás után nem deformálódik el a kész figura.

Dekoráció: különböző méretű színes gombok, néha polárból szabott sálak

 


Többféle méretben rendelhetők

S méret: kb. 12 cm, elfér a markodban. Viszont ezek az állatok korlázott számban, és csak a kézzel festett porcelán étkészlettel együtt rendelhetők, vásárolhatók.

M méret: kb. 18 cm - ez a legnépszerűbb méret

L méret: kb. 30 cm magas, ezt főleg lakásdekoráció céljára ajánlom.

 

 


Tedd személyesebbé, kérd névreszólóan!

Szeretnéd még személyesebbé tenni az ajándékot? Varázsolj felhőtlen örömet kislányod, kisfiad, unokád arcára!  Kérd névre szólóan a plüssállatot! De mit is jelent mindez a gyakorlatban? Amennyiben a figura hasán lévő minta megengedi (pl. egyszínű vagy aprómintás), akkor kézzel belehímzem az általad kért nevet. Ha úgy ítélem meg, hogy ez nem lehetséges, akkor egy nyakba köthető egyszínű kendőt készítek mikropolárból és 100% pamutvászonból, és erre hímzem rá a kért nevet. A kendő mindkét oldalán hordható, de csak a pamutvászon oldalán található a név. A kendő színét minden esetben a megrendelt plüssállathoz igazítom. Kivételes esetekben, amikor rövid a név és lányoknak készül az ajándék, akkor egy filcből készült virág közepébe hímzem a nevet.

A plüssállatra kerülő név max. 6-8 karakterből állhat.


Öröm- és mosolygarancia

Két gyermekes anyuka lévén tudom mennyire tudnak örülni a gyerekek egy jól megválasztott vagy épp régóta vágyott ajándéknak.  Mindig izgatottan figyelem az arcukat, vajon eltaláltuk-e, amire vágynak, tetszik-e nekik az ajándék? Mert valljuk be őszintén, mi is elszontyolodunk, ha mégsem. Nincs annál szebb látvány egy szülő (nagyszülő, nagynéni stb.) számára, mint gyermeke fülig érő, boldog mosolya és öröme. Ez az öröm megfizethetetlen.

Éppen ezért plüssfiguráimra 100% öröm- és mosolygaranciát vállalok. Nevesített termékekre ez a garancia nem vonatkozik, hiszen azt a Te igényeid alapján, Veled egyeztetve gyártottam le, és másnak már nem tudom eladni.

További információt a garanciáról itt találsz.

 

 


Hogyan tisztítsd?

Ahhoz, hogy sokáig a barátod lehessen az általam készített plüssállat vagy -figura, kérlek tartsd be az alábbiakat. Nyugodtan moshatod őket mosógépben alacsony hőfokon (40 fok), de mindenképpen azt javaslom, hogy ezt egy mosózsákban vagy egy zárható kispárnahuzatban tedd. Szárítógépben alacsony hőmérsékleten szintén száríthatod. Én szobahőmérsékleten, fűtőtesttől távol szoktam őket szárítani. A tömőanyag természeténél fogva nem deformálodik, a figura mosás után is megőrzi formáját. Vasalni nem szükséges, de alacsony hőfokon lehet.


Folyamatosan bővülő kínálat

A saját fejlesztéseinknek és a Ti kéréseiteknek köszönhetően folyamatosan új és új karakterek jelennek meg kínálatunkban. Számos olyan figura - például a csikóhal és a sárkány is ilyen - került már ki a kezünk közül, ami a Ti rendeléseteknek köszönhető. Most is jó pár új karakter vár arra, hogy elkészítsem hozzá a szabásmintát és életre kelhessen az első prototípus.

Állatok: kutya, nyuszi, cica, bagoly, béka, kacsa, bárány, madár, tukán, maci, mosómedve, panda, koala, róka, farkas, oroszlán, zsiráf, csikóhal, cápa, fekete macska, flamingó, ló

Mesebeli lények: unikornis, sárkány

Tél, karácsony: Mikulás, rénszarvas, hóember

Egyéb figurák: hold, vitorláshajó, fagyi, felhő

Kajla a kutya
Drazsé, a nyuszi
Pamacs, a macska
Borzas, a bagoly
Kurutty, a béka
Tási, a kiskacsa
Bee, a bárány
Madár
Tukán
Mosómedve
Pandamaci
Koalamaci
Ravaszdi, a róka
Farkas
Oroszlán
Zsiráf
Csikóhal
Cápa
Lovacska
Flamingó
Unikornis
Sárkány
Rénszarvas
Mikulás
Hóember
Vitorláshajó
Fekete macska Halloweenre
Hold
Ha tetszenek a fenti karakterek, nézz körül a Galériában vagy rendelj egy igazán egyedi, csak rád jellemző textilfigurát az alábbi gombra kattintva!