Itt a farsang, áll a bál...

A farsangi időszak minden évben Vízkereszttől Hamvazószerdáig tart. Csúcspontja, a farsang farka (farsang-vasárnap, farsang-hétfő és húshagyókedd), vagyis a karneváli időszak. Ekkor tartják a nagy karneválokat, mint pl. a velencei vagy riói karnevált, ill. nálunk a mohácsi busójárást (a Mohács környékén élő délszlávok alakoskodó felvonulását). Legjellemzőbb eseménye az álarcos, jelmezes alakoskodás.

"Alakoskodás az a tevékenység, melynek keretében az alakoskodó álöltözet, mozdulatok és arcjáték, esetleg álarc segítségével valakit vagy valamit megjelenít, „formáz”. Célja lehet mágikus-vallásos, segítségével megjelenítik az ősöket, szellemeket, istenségeket vagy pedig utánzás, szórakoztatás: a színjátszó tevékenység előfokának tekinthető." (Magyar Néprajzi Lexikon)

 

A farsangi időszak a karnevál mellett a télűzésről, a mulatságról, az örömről is szól. A gyerekeknek. Mi anyukák meg azon aggódhatunk, hogy idén milyen jelmezötlettel áll elő csemeténk, és azt hogyan tudjuk megvalósítani. Az ovis gyerekek körében népszerűek az állatos jelmezek, ők még talán kevésbé vannak kitéve a tévében látott meseszereplőknek, karaktereknek.

Saját tervezésű, egyedi állat álarcainkkal az otthon is könnyen elkészíthető jelmezekhez szeretnénk segítséget nyújtani. Legnépszerűbb álarcunk a farkas és róka álarc, de emellett talász még kutya jelmezhez is kiegészítőt.

 

A farsang 2018-ban január 6. és február 14. közé esik.

 

 

 

 

 


Jelenleg az alábbi álarcok közül tudsz választani. További információért kattints arra a fotóra, amelyik álarc érdekel. Mivel ez egy szezonális termék, nincs raktárkészlet, megrendelés után készítem el őket.

Ha viszont egyszerre több álarcot szeretnél egyszerre rendelni, kattints az alábbi gombra!