Szia Kajla vagyok!
Egy népes kutyacsalád legkisebb tagjaként láttam meg a napvilágot. Nevemet álmosan lekonyuló jobb fülemről kaptam, és a szemeim sem teljesen egyformák. Mindenre kíváncsi vagyok, néha kissé szeleburdi, és nagyon szeretek játszani. Mióta elindultam világot látni, rengeteg kalandban volt részem, és új barátokra leltem.

Kíváncsi vagy, hogyan tettem szert a varázslatos csontra, az ördögtövisre és mit látok, ha belenézek a mézeskalács szív tükrébe?

Gyere és kalandozz velem Te is a mesék útján!

Olvass bele történetembe:

"Arra ébredt, hogy hét ágra süt a nap, és ínycsiklandó illatok cirógatják az orrát. Indult is azonnal bízva a szimatában, szinte csukott szemmel követte a szagokat, korgott a gyomra, mert már nagyon megéhezett. Egy erdőbe vezette az orra, annak is a közepébe, s látja ám, hogy egy hatalmas nagy fa tövében egy kis törpe üldögél, és éppen falatozik. Amint meglátta Kajlát, abbahagyta az evést és megszólította."

 
Miért érdemes feliratkozni a folytatásra?
 • Mert mesélés közben együtt vagytok, egymásra tudtok hangolódni, szoros érzelmi kötődés jön létre közted és gyermeked között.
 • Mert ez az együtt töltött idő minőségi idő: ilyenkor jó összebújni, beszélgetni és figyelni a másikra.
 • Mert a mese hatással van a gyermeked értelmi és érzelmi fejlődésére. Dr. Vekerdy Tamás pszichológus szerint, aki minden nap hall mesét, iskolába lépés idejére másfél évvel előzheti meg anyanyelvi fejlettségben azt, akinek csak rendszertelenül vagy egyáltalán nem mesélnek.
 • Mert a mese hallgatása során fejlődik gyermeked fantáziája, képzelőereje, szókincse. Ezek pedig megmutatkoznak majd a játékaiban is. Hiszen a mese és a játék szorosan összefügg.
 • Mert a mese hallgatása során gyermeked beleéli magát a főhős szerepébe, ezáltal ugyanazokat az örömöket, feszültségeket, félelmeket éli meg, amivel mindennapi élete során is találkozik. Ez pedig segít saját konfliktusai, félelmei feldolgozásában.
 • És végül, de nem utolsó sorban: Mert a meséket egy meséhez értő szakember, Nezvál Eszter alkotó-fejlesztő meseterapeuta írta. Így biztos lehetsz benne, hogy gyermeked korának megfelelő meséket kapsz. Minden szereplőhöz más mese tartozik, más mondanivalóval, de egy-egy ponton mégis összekapcsolódnak. Külön-külön is kerek egész történetet alkotnak, élmény őket olvasni, hallgatni, de egybefüggő, több részes meseként is felfoghatóak.
 • Ráadásul a mesék mellé minden alkalommal kapsz egy színezőt is, melyet Gőcze-Hargitai Mónika, alias művészmami rajzolt.

 

Mi történik a feliratkozás után? Hogyan kapom meg a meséket?
 • A feliratkozás után küldök neked egy e-mailt, benne egy linkkel, amire kattintva megerősítheted feliratkozási szándékodat. Kérlek nézd meg a spam és a promóciók mappádat is, nehogy véletlenül ott landoljon a levél.
 • A megerősítő linkre kattintás után, az oldalról máris le tudod tölteni az első mesét, de a biztonság kedvéért e-mailben is elküldtem Neked a hozzá tartozó ajándék színezővel együtt.
 • Innentől kezdve nincs más dolgod, mint hetente (4 héten keresztül) várni a mese folytatását és a meséhez tartozó színezőket.
 • A mesesorozatra való feliratkozással felkerülsz a havi 2-3 alkalommal küldendő hírlevéllistámra. Igyekszem mesékkel, játékkal, játszással, meseterápiával kapcsolatos érdekes tartalmakat küldeni Neked. De ne izgulj! Adataid biztonságban vannak nálam. Ha valami mégsem tetszik, a levél alján található link segítségével bármikor leiratkozhatsz hírlevelemről vagy küldhetsz e-mailt is a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
 • Adatkezelési nyilvántartási számom: NAIH-91359/2015, NAIH-84419/2015

 

Tartalomjegyzék

1. rész: Kajla világgá megy (főszereplő: Kajla, a kutya)

2. rész: Vásári kaland (főszereplő: Drazsé, a nyuszi)

3. rész: Az aranyhalacska (főszereplő: Pamacs, a macska)

4. rész: Az időjós (főszereplő: Kurutty, a béka)

5. befejező rész: Répafesztivál.

A mese szereplői

Minden állatnak megvan a saját egyénisége, jellegzetes figurája, de a másoktól eltérő külsejükben mégis hasonlítanak egymásra. A plüssállatokhoz egymással harmonizáló, színes, vidám designer kelmét (100% pamut) használtam, amit pihe-puha mikropolárral kombináltam. A tervezés során azt tartottuk szem előtt a férjemmel, hogy "jó legyen kézbe venni" és odabújni hozzá. Különlegességüket gombszemeik adják. Ötrészes mesesorozatunkban Kajlával, a kutyával, Drazséval, a nyuszival, Pamaccsal, a macskával és Kuruttyal, a békával ismerkedhetsz meg.

 

Kik vagyunk?


Bakonyi Anikó textiljáték-készítő, a plüssfigurák megálmodója

Minden a színekkel és az anyagokkal kezdődött közel tíz évvel ezelőtt. Kamaszkoromban kezdtem el varrni, akkor még saját magamra. Majd hosszú kihagyás után fiam születésekor szerettem bele a patchworkbe és a szemet-lelket gyönyörködtető, színes, vidám, amerikai designer textilekbe. Ez a szerelem azóta is tart, és végül a kislányom születése után a játék babaruha-, legújabban pedig a plüssfiguravarrásban teljesedik ki. Fontosnak tartom, főleg a mai rohanó világban, hogy olyan stílusos, kézzel készült, akár ízlést formáló, minőségi játékokat adjak az anyukák és a gyerekek kezébe, amivel meghosszabbodik a játék élménye, a közösen eltöltött idő. A játékhoz pedig szorosan kapcsolódik a mese is, mivel a "gyerekkornak két tündérvilága van: a cselekvés síkján a játék, szellemi síkon a mese." (A. Hermann). Ezért is örültem, mikor Esztert megismertem, mert így a játék és a mese tényleg összekapcsolódott.

 


Nezvál Eszter meseterapeuta, a mesék szerzője

Eszter, aki maga is háromgyermekes anyuka, 9 éves kora óta ír meséket, verseket, naplókat, és mai napig rajong a mesékért. Gyermekei megszületése után úgy érezte, hogy neki is át kell adni a mesék iránti szeretetét gyermekeinek, ahogy annak idején a nővérével együtt ők is csüngtek mesélő édesapjuk szavain. Szerinte a mese varázserejű, egy világító fáklya, egy útjelző az életünkben, mely nem engedi, hogy eltévelyedve bolyongjunk a világban, kivezet minket a sötétből az ösvényre. A mese körbeölel, megtart, és kellő elszántsággal és alázattal továbbindulva, megmutatja a helyes utat. Boldizsár Ildikó Metamorphoses Meseterápiás képzésének elvégzése óta tudja, hogy a népmesékben minden útmutatás benne van, s ezt a tudást igyekszik a meséibe is bele szőni. Ezért mesél, és vallja azt, ha csak egy vándornak is sikerül rátalálnia a választás lehetőségére, és az útelágazásban eligazodnia, már érdemes volt.

Örömmel és mosollyal teli mesélést, olvasást kívánunk!