Designer Hétfő | Bakonyi Anikó | baniko műhelye

Designer Hétfő: Tilda világa

Vasárnap késő este van. Épp azon gondolkodtam, ki szerepeljen a holnapi Designer Hétfőben, amikor beugrott, hogy Judit a napokban említette, hogy ő még nem hallott a Tildáról. Gondoltam itt a remek alkalom, hogy megismertessem Vele és Veletek is azt a norvég hölgyet, aki megálmodta a Tilda világát, a Tilda márkát, mely nem csak textilekből áll, hanem papírokból, könyvekből, lakberendezési tárgyakból. Tonne Finnanger, norvég grafikus, designer és restaurátor 1999-ben indította sikerútjára Tilda koncepcióját, mely valójában két könyvvel kezdődött.

Designer Hétfő: Amy Butler Design

Ma egy nagyon tehetséges és sokoldalú hölgyet mutatok be Designer Hétfő sorozatomban. Amy Butler textil- és divattervező, aki nemcsak gyönyörű textileket tervez, hanem számos egyéb termékkel is képviselteti magát a piacon, mint például organikus törüközők és ágyneműk, kézi szőttes szőnyegek, étkészletek, 100% újrahasznosított csomagolópapírok. Története ugyanúgy kezdődik, mint bárki másnak, aki szeret alkotni: már kislány korában imádott rajzolni, és 7 éves korában már a varrógéppel ismerkedett.

Designer Hétfő: Robert Kaufman Fabrics

Hétfő lévén, Designer Hétfő sorozatomban ma Robert Kaufman Fabrics-szal ismerkedhettek meg. Ahogy az textilkörökben már megszokott, több designerrel is dolgoztatnak. Kedvencem mindközül Ann Kelle, aki sokáig teljesen más területen dolgozott, majd visszatért "gyerekkora egyik szerelméhez", a művészethez. Az általa tervezett textilek (és papírmunkák) vidámak, színesek, egyszerűek és pimaszak.

Designer Hétfő: Michael Miller Fabrics

Hétfő lévén folytatom Designer Héftő sorozatom. A mai részben Michael Miller Fabrics-szel ismerkedhettek meg. A cég 1999 tavaszán jött létre, két jóbarát - Michael Steiner and Kathy Miller összefogásából, akik tisztelettel adóztak egymás munkája iránt. Csak halkan jegyzem meg, hogy a cég neve a két alapító tag nevéből származik.

Designer Hétfő: Riley Blake Desings

A ma útjára indított Designer Hétfő sorozatban elsőként kedvencemet, a Riley Blake Designs-t mutatom be Nektek:

Bret és Cindy Cloward 2008-ban indította útjára Amerikában, Utah államban a Riley Blake Designs névre hallgató textil-nagykereskedésüket. Mára Riley Blake nemcsak a cég nevét jelenti „varrós és textil körökben”, hanem fogalommá is vált. Történetük azonban jóval korábbra nyúlik vissza.

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: