Színek | Bakonyi Anikó | baniko műhelye
Idén a sárga a divat. Te melyik árnyalatot választanád?

Kanárisárga vagy napsárga? - Te melyik árnyalatot választanád?

Az életemben meghatározó szerepe van a színeknek. Imádom a színes tárgyakat, felvidítanak, vidámságot, melegséget csempésznek a lelkembe, az otthonunkba. Ezenkívül egy-egy színes ruhadarabbal ki is lehet tűnni a tömegből, amit szintén szeretek. Emlékszem huszonévesen már varrogattam magamnak egyszerűbb ruhákat, de amit nem tudtam megvarrni, azt vittem varrónőhöz. Már akkor is szerettem az egyedi megoldásokat. Utáltam például, hogy télen mindenki szürkébe, feketébe, sötétbe öltözik. Na én varrattam magamnak egy szép meggypiros télikabátot. És az első igazi magassarkú körömcipőm is egy piros lakkcipő volt. Imádtam! Persze kellett hozzá venni olyan ruhákat, amihez ment, de a színek terén impulzív vásárló vagyok. Ha megszólít a szín, muszáj megvennem! És, ha ehhez előbb a gombot veszem meg, és később a kabátot, kit zavar.

Harmónikus színválasztás - Milyen színek illenek egymáshoz?

A harmónia jelentése szerint összhang, kellemes együttes hatás, érzés; az együtt lévő elemek - jelen esetben a színek - kiegyensúlyozott arányossága; a köznyelvben pedig a külső-belső békét jelenti. Ha harmónikus színeket szeretnénk látni, menjünk kirándulni és figyeljük meg a természetet, a virágos mezőt, az őszi erdőt. Figyeljük meg a fény és árnyék játékát is a színek mellett.

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: