Varrás | Bakonyi Anikó | baniko műhelye

3+1 könnyen megvarrható ajándék húsvétra

Ha szeretsz varrni és szeretnéd gyermeked meglepni egy saját magad által varrt különleges ajándékkal, akkor az alábbi ötletek tetszeni fognak Neked! Rögtön kezdjük is a sort egy egyszerű húsvéti nyuszival, amit elkészíthetsz filcből vagy valamilyen szép textilből is. Én annyit változtatnék a varráson, hogy a fület nem utólag varrnám hozzá a nyuszihoz, hanem belevarrnám egyből az oldalvonalba.

Fiús pénztárca

Tavaly nyáron úgy döntöttem, hogy mindkét gyermekemnek varrok 1-1 rájuk jellemző egyszerű pénztárcát. Mindketten kapnak már zsebpénzt, illetve nyaralások alkalmával egy részét el is hozhatják, s szabadon elkölthetik.

Elvégeztetett...

Túl vagyok egy újabb tanfolyamon (de valószínűleg nem az utolsón), amire már régóta vágytam: ezúttal Pálföldi Anikó, női szabómester kezdő szabásminta-szerkesztő tanfolyamát végeztem el.

Szabi első inge

Biztos említettem már, hogy nem jártam varrósuliba, hanem autodidakta módon, anyukámtól ellesve tanultam meg varrni. Túlzás lenne azt állítani, hogy tudok is, de igyekszem fejleszteni magam, s pótolni a hiányosságokat. :-) Éppen ezért jelentkeztem januárban a Varróház kezdő varrótanfolyamára (azóta már befejeztem), hogy az alapoktól kezdve sajátítsam el a varrási ismereteket.

Húsvéti textil tojás

Annyira színesek és szépek, hogy elhatároztam textilből én is varrok tojásokat. Nem ilyen laposakat, hanem igazi tojás formájúakat, s ezekkel díszítem az idei tojásfánkat. Szeretem azokat az alkotásokat, melyet később is fel lehet használni, s nem csak addig szépek és használhatóak, míg elkészítjük őket.

Így készíts húzott szívecskés trikót kislányodnak.

Ha lányomon múlna, akkor éjjel-nappal, télen-nyáron egy szál trikóban, bugyiban és mezítláb rohangálna. A héten a medvékről, a téli álomról esett szó az oviban, s mindenkit megkértek, hogy fejezze be a következő mondatot: Ha én medve lennék... Na a lányom nem hazudtolta meg magát, valami ilyesmit válaszolt: "mindig trikót és szoknyát hordanék". :D

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: