Életre keltek a babaruháim | baniko műhelye

Életre keltek a babaruháim

Ügyesebbnél ügyesebb kis kezek segítettek „életre kelteni” a babaruháimat tegnap a Millenárison. A Ringató Baráti Társaság „Ezer anya énekel” elnevezésű, nagyszabású rendezvényén ugyanis én is kint voltam Judittal. Mi kézműves foglalkozással vártuk az érdeklődő gyermekeket és szüleiket a LifeGarden standjánál.

Anyasárkányok: Győri Ildikó pszichológus balra, Judit a jobb szélen, s én középen

Bár a babaruhás színezőket elsősorban a kislányoknak szántuk, akadt kisfiú is, aki boldogan leült színezni. Mást ne mondjak, Szabi is óriási lelkesedéssel esett neki sokadik színezőjének, amint megérkeztek. Ugyanis én már nyitás előtt egy órával a csarnokban voltam, hogy segítsek berendezni a standot, a család pedig csak később jött utánam, hogy megnézzék a programokat és persze a standunkat.

Nemcsak a lányok színeztek

Nemcsak a lányok színeztek

Minden készen áll a kezdésre

Az első színezők

Az első színezők (Fotó forrása: Ringató)

A nagylányok (7-10 évesek) gyönyörűen, precízen és ötletesen színezték a babaruhákat (nézzétek azt a színátmenetes pöttyöset - egyszerűen meseszép), melyből a végén saját maguk készítették el a zászlót.

 

A kisebb lányok inkább a minta nélküli ruhákat varázsolták színessé. Mindenesetre a zászlóknak nagy sikerük volt, szinte mindenki többet is készített. Volt olyan nagylány is, aki a kishúgát is visszaráncigálta hozzánk. 

Amíg a gyerekek színeztek, addig én a szülőkkel, nagyszülőkkel beszélgettem kislányuk babázási szokásairól. Aki egy kérdőívet is kitöltött, azt egy színezhető hűtőmágnessel jutalmaztuk, melyen természetesen szintén az én babaruháim voltak.

A rendezvény kezdetén nem gondoltam volna, de tényleg voltunk ezren. Sőt, többen is! A közös éneklés még el sem kezdődött, amikor már 1400 felnőtt lépte át a Millenáris kapuját, s ehhez még számoljátok hozzá a gyerekeket. A kicsiket és szüleiket bábszínház, táncház és Palya Bea koncert is várta. Sőt, az érdeklődők a LifeGarden szakértőivel, és többek között az általuk megálmodott Kreatív Gyermeknevelési Eszközökkel is megismerkedhettek.

Közös éneklés (Fotó forrása: Ringató)

Saját gyerekeim munka közben

Nagyon fárasztó nap volt - pláne, hogy előtte csak 4 órát tudtam aludni -, de élvezet volt a gyerekekkel, anyukákkal beszélgetni, s csodálni a szebbnél szebb rajzaikat. 

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: